Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο, από την άτυπη επιτροπή υποδοχής του δήμου Κεφαλονιάς και της Ιεράς Μητρόπολης της νήσου, το πρόγραμμα της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου.
Αυτό είναι το Πρόγραμμα Ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Δημήτριου
Δημοφιλή
03/11/2015 | 00:39

Ρεπορτάζ // Παναγής Φωκάς

Οριστικοποιήθηκε πριν από λίγο, από την άτυπη επιτροπή υποδοχής του δήμου Κεφαλονιάς και της Ιεράς Μητρόπολης της νήσου, το πρόγραμμα της τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Δημητρίου. Όπως έγραψε πρώτο το e-kefalonia.net η Ενθρόνιση θα γίνει την επόμενη Τρίτη Δέκα Νοεμβρίου και οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κρατήσουν δύο ημέρες. Την Τελετή Ενθρόνισης θα λαμπρύνει με τη παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ο οποίος θα μεταβεί στο νησί μας από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Παράλληλα, το παρών θα δώσουν και εκπρόσωποι των Πατριαρχών, του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, πολλοί Μητροπολίτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πλήθος ευλαβών προσκυνητών από τα Ιωάννινα και τη γενέτειρα του Μητροπολίτη μας τη Λευκάδα, σπουδαστές από τη Σχολή Βελλά, καθώς και Ιερομόναχοι από το Άγιο Όρος.
Ας δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα χωρίς να υπολογίζονται οι μικροαλλαγές της τελευταίας στιγμής.

xeirotonia_dhmhtriou (14)
Τρίτη 10 Νοεμβρίου

Ώρα 08.45: Με το δρομολόγιο της γραμμής φθάνει στο Πόρο (από τη Κυλλήνη) ο νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος μαζί με άλλους Μητροπολίτες. τον υποδέχονται στο λιμάνι του Πόρου ο Τοποτηρητής, Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ. Γερμανός, οι Αρχές του τόπου, κλήρος και λαός. Ακολούθως με πομπή ο νέος Μητροπολίτης περνάει μέσα από το χωριό του Πόρου όπου χτυπούν χαρμόσυνα οι καμπάνες.
Στη συνέχεια η πομπή κατευθύνεται από τον Πόρο προς το Αργοστόλι με μικρές στάσεις σε κάθε χωριό, εκκλησιές και μοναστήρια κατά μήκος του κεντρικού δρόμου. zakunthos
Ώρα 11.00: Στη κεντρική πλατεία “Παναγής Βαλλιάνος” ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης τον καλωσορίζει στο νησί. Μαζί με τις υπόλοιπες αρχές ανταλλάσσονται δώρα κτλ.
Ώρα 11.30: Οι φιλαρμονικές, το Λύκειο Ελληνίδων, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, άλλοι σύλλογοι, ο κλήρος και ο λαός με πομπή από τη Λεωφόρο Βεργωτή φθάνουν στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελίστριας.
Ώρα 12.00: Τελετή Ενθρόνισης νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας. Εκ μέρους του κλήρου της εκκλησίας της νήσου θα καλωσορίσει το νέο Ποιμενάρχη ο Ιεροκύρηκας Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Σπυρίδων Πετεινάτος.
Ώρα 13.00: Επίσημο Γεύμα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη Κεφαλληνίας.

dhmhtrios_iereis_kefalonias
Τετάρτη 11 Νοεμβρίου

Ώρα 8.00: Πολύαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου στα Ομαλά (στη μεγάλη εκκλησία).
Ώρα 12.00: Επίσημο Γεύμα προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη από το Ηγουμενικό Συμβούλιο της Μονής.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο νέος Μητροπολίτης το επόμενο διάστημα δεν θα αναχωρήσει από τη Κεφαλονιά (είχε ακουστεί ότι θα παραστεί στην Ενθρόνιση του νέου Μητρπολίτη Τρίκκης) και θα παραμείνει στο νησί γιατί όπως είπε σε στενούς του συνεργάτες «έχουμε πολύ δουλειά στη Μητρόπολη μας». dhmhtrios

dhmhtrios

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer