Η Κεφαλονια βοά απο τη φήμη ότι υποψήφιοι δήμαρχοι σπαταλούν τεράστια ποσά για την εκλογή τους.
Δεν τολμώ να το πιστέψω…
Ανδρεας Κωνσταντατος
30/04/2014 | 19:39

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Η Κεφαλονια βοά απο τη φήμη ότι υποψήφιοι δήμαρχοι σπαταλούν τεράστια ποσά για την εκλογή τους σε μια θέση που αμείβεται , για την περίπτωση του δήμου του νησιού μας , 3400 μικτά η 1945 ευρω καθαρά .
Μου κατήγγειλαν πως συνδυασμοί , που έχουν πιθανότητα να περάσουν στο δεύτερο γυρο , δαπανούν χιλιάδες ευρω – πολυ πάνω απο το εκλογικό όριο δαπανών που προβλέπει ο νόμος – ότι γίνονται “μεταγραφές”στελεχών απο τον έναν συνδυασμό στον άλλο επι πληρωμη η ακόμα και εξαγορά ψήφων.
Δεν τολμώ να πιστέψω πως αυτό ειναι αλήθεια, ότι δηλαδή υποψήφιοι , διεκδικούν τη δημαρχία , κάνοντας πανάκριβη προεκλογική εκστρατεία σε περιόδους οικονομικής κρίσης ,απέραντης φτώχιας και δυστυχίας για τους έλληνες πολίτες , για να λάβουν 1945 ευρω αντιμισθία.
Πιθανόν βεβαίως κάποιοι ,να θέλουν να προσφέρουν τη γνώση τους , τις υπηρεσίες τους και τον εαυτό τους για πέντε ολόκληρα χρόνια , στην κεφαλονιτικη κοινωνία ,δαπανώντας μια μικρή περιουσία …….για τους δημότες “ρε γαμωτο”.
Μπορεί να υπάρχουν και τετοιου είδους υποψήφιοι , αν και προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν.
Μπορεί πάλι να διακατέχονται απο την κεφαλονιτικη τρέλα και να μοιραζουν χρήματα. Αν και πάλι δεν έχω κάνει ακούσει κάποιον να οδηγειται εκεί , απο τη γλυκιά “κουρλαμαδα” που μας διακατέχει.
Αν όμως ολα αυτά δεν συμβαίνουν , κάτι άλλο τρέχει …… Και επειδή η τοπική αυτοδιοίκηση έρχεται πρώτη στη διαφθορά μεταξύ των θεσμών του κράτους , τότε κανείς μπορεί να διερωτηθει μήπως όσοι σπαταλούν τόσα χρήματα , ελπίζουν με κάποιο τροπο να τα πάρουν πίσω …
Επειδή βοά η Κεφαλονια , επειδή οι φήμες αυτές έχουν ξεφύγει απο το νησί , καλό ειναι να πάρουν θέση οι συνδυασμοί καθώς αυτή η εικόνα , δεν κάνει καλό σ ένα νησί που αναζητά πόρους για να κλείσει τις πληγές των σεισμών . Και δεν κάνει καλό και σε εκείνους τους υποψήφιους , και ειναι οι περισσότεροι , που κάνουν προεκλογικό αγώνα μετρώντας το κάθε ευρω που δαπανούν.
Και ένα τελευταίο . Μήπως θα πρέπει όσοι ζητούν την ψήφο των πολιτών να δείξουν ότι μπορούν να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα , ότι δηλαδή δεν χρωστούν στο δημόσιο , ότι ειναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους για να ειναι και εντάξει αργότερα με τους πολίτες;

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer