Ο Ποιμενάρχης των Κεφαλλήνων, ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τους συνανθρώπους μας, που είναι ασθενείς, άστεγοι ή που δεν έχουν που να «ακουμπήσουν».
Δημήτριος: Κρατήστε αγάπη και ενότητα, οι εγωισμοί δεν ωφέλησαν ποτέ το λαό μας!
Εκκλησία
25/09/2016 | 14:58

Της Γιάννας Κουλουμπή

Στις 24 Σεπτεμβρίου εορτάζει η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα και στην Κεφαλονιά η Παναγία η Μυρτιδιώτισσα εορτάζεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου ή αλλιώς στο Ναό της Δραπανιώτισσας, λόγω της ομώνυμης περιοχής. Φέτος, ο εορτασμός έγινε παρουσία του νέου Μητροπολίτη του νησιού, κ. Δημητρίου, ο οποίος με το κήρυγμά του θέλησε και να διδάξει και να προβληματίσει θετικά..

Η λιτανεία της εικόνας της Παναγίας της «Δραπανιώτισσας» πέρασε από την ιστορική γέφυρα «De Bosset» και κατέληξε στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, όπου ο Μητροπολίτης μίλησε για τα θαύματα της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας  και εστίασε στη σημασία της έννοιας της λιτάνευσης των εικόνων των αγίων προσώπων της Εκκλησίας μας.

Οι λιτανείες είναι μέρος της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και μέσω αυτών οι χριστιανοί αισθάνονται έντονη τη χάρη του Θεού. Δεν είναι λοιπόν μικρό πράγμα το να συνοδεύει κανείς μια λιτανεία.  Και μπορεί στις μέρες μας οι άνθρωποι σκεφτόμαστε πολύ τα εγκόσμια και όχι τόσο τα «πνευματικά», αλλά και πάλι, ο Θεός «έρχεται» προς εμάς και αυτό δεν πρέπει να το αγνοούμε,  αλλά αντίθετα να το βλέπουμε σαν μια ευκαιρία να τον πλησιάσουμε, να έρθουμε κοντά του… Γιατί, όπως συμπλήρωσε ο κ. Δημήτριος, η λιτανεία, δεν είναι απλώς ένα έθιμο, είναι ζωή. Εξάλλου, τον Θεό δεν πρέπει να τον αναζητάμε μόνο όταν έχουμε ανάγκη, αλλά πιο πολύ όταν είμαστε γεροί, όταν δεν έχουμε ανάγκη από τίποτα. Τότε είναι που οφείλουμε  να τον δοξάζουμε για τα καλά που μας δίνει.

Ο Ποιμενάρχης των Κεφαλλήνων, λίγο πριν τη συνέχιση της λιτανείας προς τον Άγιο Σπυρίδωνα, στο Λιθόστρατο του Αργοστολίου, ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται για τους συνανθρώπους μας, που είναι ασθενείς, άστεγοι ή που δεν έχουν που να  «ακουμπήσουν».

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της λιτανείας, στο κατώφλι του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα, ο κ. Δημήτριος, μέσα από τις ευχές του στους πιστούς, έστειλε ένα μήνυμα που στις μέρες μας είναι πιο επίκαιρο από ποτέ:  «Εύχομαι να έχετε πάντα χαρά στην καρδιά σας, την χαρά που πηγάζει από το πρόσωπο της Παναγίας μας. Να είναι αναφαίρετη στην καρδιά σας και τις οικογένειές σας» ήταν τα λόγια του και συνέχισε «Κρατήστε αγάπη μεταξύ σας, μεταξύ μας όλοι, ενότητα… γιατί έτσι προοδεύει ένας τόπος. Βλέπετε με πόση δυσκολία η Εκκλησία μας κρατά την ενότητα των κατά τόπους Εκκλησιών και προσπαθεί για την ενότητα ανατολής και δύσης, υπό το πνεύμα του Ευαγγελίου και της χάριτος του Κυρίου. Κι όταν απελπιστούμε δεν έχουμε παρά να κοιτάξουμε το πρόσωπο της Παναγίας μας και η Παναγία που είναι ζώσα αεί και πρεσβεύουσα ενώπιων το Θεού εν ουρανοίς πάντοτε θα δίνει στον καθένα ο, τι ζητά. Κρατήστε  ενότητα και αγάπη, εγωισμοί και μικρότητες στην άκρη, δεν ωφέλησαν ποτέ το λαό μας και την Εκκλησία μας. Να αντλήσουμε παράδειγμα μέσα από την πηγή τη ζωής, τη μάνα της ζωής, την Παναγία μας». drapaniwtissa-24

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer