Πανευτυχείς οι περισσότεροι Ληξουριώτες και Παλικισιάνοι, είδαν την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους να ανοικοδομείται.
Η ανοικοδόμηση του Αγ. Χαραλάμπους – η οικογένεια Μαρτίνου και οι προσπάθειες του Γεράσιμου..
Εκκλησία
10/02/2016 | 22:27

Του Παναγή Φωκά

Πανευτυχείς οι περισσότεροι Ληξουριώτες και Παλικισιάνοι, είδαν την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους να ανοικοδομείται, με τη σημαντική βοήθεια της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας Μαρτίνου. ag_xaralampos_esperinos (56)
Φυσικά, αυτό που ξέρουν ελάχιστοί και φέρνει σήμερα στο φως το e-kefalonia.net ήταν η μεγάλη προσπάθεια που είχε κάνει ο Μακαριστός Γεράσιμος Φωκάς από τη θέση του Πρωτοσύγκελου τα τελευταία χρόνια για την ανοικοδόμηση των ναών και των μοναστηριών με τη βοήθεια του κ. Θανάση Μαρτίνου.
Δεν είναι τυχαίο μάλιστα ότι μόλις εκλέχτηκε Μητροπολίτης Κεφαλληνίας (ο Μακαριστός Γεράσιμος), το πρώτο πράγμα που θέλησε να προωθήσει άμεσα ήταν η αναστύλωση δύο ιστορικών μοναστηριών της Κεφαλονιάς. Μιλάμε, για την παλαιά εκκλησία της Μονής Σισσίων αλλά και των παλιών ερειπίων του Μοναστηριού των Αγίων Φανέντων και του Αγ. Νικολάου. Μάλιστα με τη συνδρομή της Ελληνικής Εταιρίας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ο Μακαριστός Ιεράρχης πάσχιζε να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι μελέτες ώστε να ενταχθούν γρήγορα στο νέο ΕΣΠΑ το 2016 (διαβάστε περισσότερα εδώ). Είχε μάλιστα συναντηθεί πάνω από δύο φορές το περασμένο Ιούνιο με τον μεγάλο ευεργέτη Θανάση Μαρτίνο πάντα με την ευγενική συνδρομή και βοήθεια του π. Γεώργιου Αντζουλάτου. Δυστυχώς, δεν πρόλαβε να αναπτύξει το όραμα του.
Σημείωση: Για την ιστορία πρέπει να δώσουμε πολλά συγχαρητήρια στον π. Ιωάννη Φραγκισκάτο για τον μεγάλο αγώνα που έδωσε για την ανέγερση του ναού του πολιούχου της Πάλης Αγίου Χαραλάμπους. Αμέτρητα ταξίδια στην Αθήνα, μεγάλος αγώνας για αυτόν το παπά που το λέει η καρδιά του! (διαβάστε περισσότερα εδώ)ag_xaralampous (28)
Αξίζει: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δημήτριος πρέπει να «τρέξει» ορισμένα θέματα που δυστυχώς έχουν κολλήσει (και μπορεί να μείνουν στα χαρτιά για πάντα). Οφείλει άμεσα να εκτελέσει το όραμα του Γεράσιμου για την τοπική εκκλησία μας. Να ξεκινήσει επαφές και να μιλήσει με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά όλες τις λεπτομέρειες αυτού του σχεδίου. Αν το κάνει σύντομα, θα μας έχει όλους δίπλα του..

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer