Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Παράκλησης και της Λιτανείας ακολούθησε στην κεντρική πλατεία η 11η Παραστασιάδα.
Κέρδισε τις εντυπώσεις η 11η Παραστασιάδα στη πλατεία Ληξουρίου
Πολιτισμός
07/06/2015 | 23:00

Ρεπορτάζ // Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού για τον Άγιο Παναγή Μπασιά στο Ληξούρι μετά την ολοκλήρωση της Ιεράς Παράκλησης και της Λιτανείας ακολούθησε στην κεντρική πλατεία η 11η Παραστασιάδα. parastasiada_lhxouri (30)

Πρόκειται ουσιαστικά για το δεύτερο μέρος της, αφού το πρώτο είχε πραγματοποιηθεί στα Μακρυώτικα της Πυλάρου. Πήραν μέρος τα συγκροτήματα απο τους πολιτιστικούς συλλόγους “Η Κουνόπετρα” και “Χωροπούλα” καθως και οι μαθητές του 1ου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ληξουρίου, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς απο ολόκληρη την Ελλάδα και καντρίλιες. parastasiada_lhxouri (31)

Η “ψυχή” της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι, φυσικά, ο Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μάκης Γαλανός, ο οποίος δέχθηκε για μια ακόμη φορά τα εγκωμιαστικά σχόλια των αρχών για το σημαντικό πολιτιστικό έργο που προσφέρει. parastasiada_lhxouri (32)

Χαρακτηριστική ηταν η… ατάκα του τ. Αντιδημάρχου Παλλικής και εκπαιδευτικού, Βαγγέλη Θεοφιλάτου, ο οποίος “μετονόμασε” την Παραστασιάδα σε “Γαλανιάδα”! Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμα ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΚΕ, Γιώργος Κατσιβέλης και ο Προϊστάμενος της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θοδωρής Μπαγιώκης.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ του e-kefalonia.net.

parastasiada_lhxouri (2) parastasiada_lhxouri (4) parastasiada_lhxouri (5) parastasiada_lhxouri (6) parastasiada_lhxouri (7) parastasiada_lhxouri (8) parastasiada_lhxouri (9) parastasiada_lhxouri (10) parastasiada_lhxouri (11) parastasiada_lhxouri (12) parastasiada_lhxouri (13) parastasiada_lhxouri (14) parastasiada_lhxouri (15) parastasiada_lhxouri (16) parastasiada_lhxouri (17) parastasiada_lhxouri (18) parastasiada_lhxouri (19) parastasiada_lhxouri (20) parastasiada_lhxouri (21) parastasiada_lhxouri (22) parastasiada_lhxouri (23) parastasiada_lhxouri (24) parastasiada_lhxouri (25) parastasiada_lhxouri (26) parastasiada_lhxouri (27) parastasiada_lhxouri (28) parastasiada_lhxouri (29) parastasiada_lhxouri (33)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer