Ποιους είδε ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου και ποιες οι εντυπώσεις του από το νησί μας.
Καρέ – καρέ η επίσκεψη Γραμματίδη στη Κεφαλονιά
Κοινωνία
20/12/2014 | 22:14

Στη Κεφαλονιά βρίσκεται ο Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Μάλιστα είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με φορείς και επιχειρηματίες του νησιού μας. Η αρχή έγινε πηγαίνοντας στο Ληξούρι. Μαζί του, τον συνόδευαν ο καθηγητής οικονομίας Χρήστος Αλεξάκης, ο Κώστας Γρηγορόπουλος καθώς και ο Διονύσης Ανδρεάτος.

gramatidhs_grhgoropoulos
Φτάνοντας εκεί για την επίσκεψη του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολίτικης και Δημόσιας Διακυβέρνησης στα Ιχθυοτροφεία Κεφαλονιάς ΑΕ συνάντησε τον διευθυντή των Ιχθυοτροφείων Βαγγέλη Βολταίρα. Είδε από πρώτο χέρι τα άδυτα της εταιρίας και συνομίλησε με πολλούς εργαζόμενους.

ixthiotrofeia voltairas_gramatidhs
Επιστρέφοντας από το Ληξούρι, επισκέφθηκε μία ακόμη μεγάλη επιχείρηση, από τις μεγαλύτερες στη Κεφαλονιά, την Ionian Kalk. Εκεί είχε μια θερμή συνάντηση με τον ιδρυτή της Γιάννη Καλαφάτη.

gramatidhs_kalafaths
Αυτή την ώρα πραγματοποιείται ημερίδα με θέμα «Μεταρρυθμίσεις- Απασχόληση- Ανάπτυξη, Όλη η αλήθεια» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης του Ελληνο-αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με την αιγίδα της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.

Ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής & Δημόσιας Διακυβέρνησης, κ. Γ. Γραμματίδης, σε προηγούμενες δηλώσεις του ανέφερε χαρακτηριστικά «ο διάλογος με τους πολίτες αποτελεί εργαλείο για την ενημέρωσή τους για τα μεγάλα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η χώρα. Σκοπός της είναι να βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της θολής εικόνας, που επικρατεί σε σχέση με την πορεία της οικονομίας, να επισημάνει τις αδυναμίες και τους τρόπους αντιμετώπισής τους, να δώσει πρακτικές λύσεις και να βοηθήσει στο άνοιγμα μιας συζήτησης στην κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη συσπείρωσης και ελπίδας. Ανάμεσα στα θέματα επιλέχθηκε και η απασχόληση γιατί είναι το σημαντικότερο εργαλείο για την ανάπτυξη, ενώ παράλληλα, το αντίθετό της που είναι η ανεργία είναι η μεγάλη πληγή της χώρας που, πέρα από το να ταλαιπωρεί και να διαλύει οικογένειες, οδηγεί τους νέους μας σε μια σύγχρονη μετανάστευση και στερεί τη χώρα από εκείνο το δυναμικό, στο οποίο θα έπρεπε να στηρίζει το μέλλον της».

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer