«Oταν η δημοσιογραφία συνάντησε την τέχνη...»
Μια βραδιά για τον Ανδρέα Κωνσταντάτο-Η τέχνη, η δημοσιογραφία και η πολιτική [εικόνες]
Ανδρεας Κωνσταντατος
29/03/2017 | 16:32

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης σε έναν πολύ όμορφο χώρο άμεσα συνδεδεμένο με τους λάτρεις της τέχνης. Ηρεμος και απλός, όπως ακριβώς και ο Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Ηταν η ώρα του δικού μας Κεφαλονίτη ο οποίος με το άγχος του πρωτάρη, όπως ακριβώς τα νέα παιδιά στη δημοσιογραφία βγαίνουν για πρώτη φορά στα «παράθυρα» προκειμένου να δώσουν το δικό τους ρεπορτάζ, μας πρότεινε να απολαύσουμε την μέχρι τώρα «κρυφή» του αγάπη, εκείνη της ζωγραφικής.

Στο κάλεσμα αυτό, ήταν όλοι εκεί. Πολιτικοί, πολίτες, φίλοι, Κεφαλονίτες, περιτριγυρισμένοι από έντονο το δημοσιογραφικό στοιχείο. Αλλωστε, δεν θα μπορούσε διαφορετικά να γίνει αφού στο πέρασμά του από την δημοσιογραφία ο Ανδρέας μόνο απλόχερα πρόσφερε γνώση και αγάπη στους καλούς του συναδέλφους και μαθητές, οι οποίοι έσπευσαν να τον τιμήσουν.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οι βουλευτές Γιάννης Κεφαλογιάννης, Μαρια Αντωνίου και οι Κεφαλονίτες Χαράλαμπος Λυκούδης με τη σύζυγό του Μαρίνα Λυκούδη, η Λούκα Κατσέλη, η Σοφία Λουκέρη, ο Παύλος Παπαδάτος και ο Γιώργος Κοκκόλης που από νωρίς είχαν φτάσει στον χώρο για να περιηγηθούν στις δημιουργίες του Ανδρέα. Αργότερα προστέθηκαν ακόμη περισσότεροι. 

Ωστόσο, θα μας επιτρέψετε να μην προσπαθήσουμε να αναφέρουμε κάποιον δημοσιογράφο, καθώς ήταν τόσοι πολλοί που θα κληθούμε να απολογηθούμε γιατί σίγουρα θα ξεχάσουμε αρκετούς. Πάντως, σύσσωμη η οικογένεια του Mega που ο Ανδρέας τόσο αγάπησε ήταν εκεί, μετά του διευθυντού ειδήσεων, Μανώλη Καψή, προκειμένου να του δώσουν το πρώτο χειροκρότημα.

Ο Ανδρέας χαρούμενος όλο το βράδυ να υποδέχεται καλεσμένους, παράλληλα να δίνει δηλώσεις στους τόσους συναδέλφους που ζητούσαν να τους πει δύο λόγια και ταυτόχρονα να προσπαθεί ταπεινά να εξηγήσει τις αναζητήσεις της ζωγραφικής του.

Ολοι είχαν να πουν κάτι για τον Ανδρέα και για την ιδιαιτερότητά του, όμως τα λόγια του Χαράλαμπου Λυκούδη, όταν του ζητήθηκε να σκιαγραφήσει τον Ανδρέα Κωνσταντάτο, αποτυπώνουν χαρακτηριστικά την εμβληματική φυσιογνωμία του:

«Ταλαντούχος, χαρισματικός, δημιουργικός και λάτρης της Κεφαλονιάς, ο Ανδρέας Κωνσταντάτος, εκτός από την πολύχρονη και επιτυχημένη παρουσία του στα δημοσιογραφικά δρώμενα της Χώρας, μας παρουσιάζει και το καλλιτεχνικό του αποτύπωμα. Είμαι πολύ χαρούμενος που μια δημιουργία του φίλου μου Ανδρέα, «ΤΟ ΚΥΜΑ», θα στολίζει από σήμερα το σπίτι μου», σημείωσε ο κ. Λυκούδης.

Και η περιήγηση στους νέους δρόμους του Ανδρέα ήταν τόσο όμορφη που κράτησε μέχρι αργά…

Εμείς, να ευχηθούμε στον δικό μας Κεφαλονίτη και καλό φίλο, που σαν άλλος «Οδυσσέας» βρήκε την δική του Ιθάκη, να συνεχίσει το όμορφο ταξίδι του σε γαλήνια και ήρεμα νερά χαρίζοντάς μας την τέχνη του.

Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ από την όμορφη βραδιά:

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer