Αποφασίστηκε η συμμετοχή του στην σύσκεψη φορέων που καλεί το Εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Οι αποφάσεις του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Κεφαλονιάς
Κοινωνία
22/09/2014 | 08:25

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ. του εμποροεπαγγελματικού συλλόγου που έγινε το Σάββατο 20-09-2014, αποφασίστηκε η συμμετοχή του στην σύσκεψη φορέων που καλεί το Εργατικό κέντρο Κεφαλονιάς-Ιθάκης την Δευτέρα 22-09-2014 τις 7:30μμ, που έχει στόχο την οργάνωση της πάλης για τα προβλήματα της ανεργίας, της κοινωνικής ασφάλισης, του λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών σχέσεων. Τους μικρούς επαγγελματίες μας ισοπεδώνουν οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και τονίζουμε, ότι είναι αναγκαία η ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος για την ανατροπή τους, ιδιαίτερα σήμερα που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με νέο γύρο επίθεσης από πλευράς Ε.Ε., κυβέρνησης, μεγάλου κεφαλαίου.
Τα συγκεκριμένα αιτήματα με τα οποία πηγαίνουμε στην σύσκεψη έχουν διαμορφωθεί από την πείρα που αποχτήσαμε σε προηγούμενους αγώνες και τα τοποθετούμε σε δύο ενότητες: Η πρώτη αφορά αυτά που απαιτούμε από το κεντρικό κράτος και η δεύτερη αυτά που απαιτούμε από τις τοπικές διοικήσεις (Δήμο- Περιφέρεια).

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ:
-Κατάργηση του ν.4110/2013 (κατάργηση αφορολόγητου, 26%φορολογία από το πρώτο ευρώ), του τέλους επιτηδεύματος για εισοδήματα μέχρι 20.000€. Κατάργηση των έμμεσων φόρων και του ΦΠΑ στα είδη διατροφής, την εκπαίδευση, την υγεία και τα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης. Κατάργηση των φόρων στην πρώτη κατοικία.
-Καθορισμός αφορολόγητου ορίου 20.000€ και επιπλέον 5.000€ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος, κατάργηση κάθε είδους αντικειμενικών κριτηρίων και «περαίωσης».
-Μείωση κατά 50% των δημοτικών φόρων και τελών για κέρδη μέχρι 20.000€ και αύξηση τους για τις μεγάλες επιχειρήσεις.
-Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%
-Μείωση 50% των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Κατάργηση των διοδίων.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ:
– Δημόσια, καθολική, κρατικά επιχορηγούμενη κατά τα 2/3.
-Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30%, χωρίς απώλεια ασφαλιστικών δικαιωμάτων.
-Διαχωρισμός των κλάδων σύνταξης και υγείας του ΟΑΕΕ με διαχωρισμό των αντίστοιχων εισφορών.
-Μείωση της εισφοράς για τον κλάδο υγείας κατά 50% με προοπτική την κατάργησή της.
-Ανανέωση όλων των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξαρτήτως χρεών.
-Θεσμοθέτηση τέλους επί των κερδών των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, κλιμακούμενο προοδευτικά, για κέρδη άνω των 20.000€.
ΧΡΕΗ:
-Πάγωμα των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, το δημόσιο, τις τράπεζες και τους ιδιώτες. Κεφαλαιοποίηση των χρεών, χωρίς προσαυξήσεις και πρόσθετα τέλη. Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν συνολικά το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος.
-Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον ΟΑΕΕ, κατάργηση των αντίστοιχων νόμων. Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ. Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας για τον ΟΑΕΕ.
-Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή των κατασχέσεων επαγγελματικής στέγης, εξοπλισμού, μεταφορικών μέσων, τραπεζικών λογαριασμών κ.λπ. για τους αυτοαπασχολούμενους που διατηρούν την επιχείρησή τους.
ΑΝΕΡΓΟΙ:
-Επίδομα ανεργίας στα 600 € και πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη για κάθε αυτοαπασχολούμενο που κλείνει το μαγαζί του, χωρίς εξαιρέσεις μέχρι να βρει νέα εργασία.
-Αναγνώριση του χρόνου ανεργίας στα συντάξιμα έτη. Πάγωμα όλων των χρεών και των ρυθμίσεων για όσο διάστημα παραμένει άνεργος.
-Δωρεάν μετακίνηση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας.
-Μηδενικά δημοτικά τέλη, μηδενικά τροφεία, δωρεάν αθλοπαιδιές και πολιτιστικές δραστηριότητες για τα παιδιά των ανέργων.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.
-Κατάργηση του δημοτικού φόρου που έρχεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ.
-Η κλίμακα στον ΤΑΠ να πέσει στο10% από το 35% που είναι σήμερα.
-Να καταργηθεί το τέλος παρεπιδημούντων στους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και να παραμείνει στις μεγάλες επιχειρήσεις.
-Η χρέωση της τιμής του νερού να μειωθεί κατά 50%.
-Να μην επιβληθεί κανενός είδους πρόστιμο στους μικροεπαγγελματίες της παραλίας και να λυθεί οριστικά το θέμα αδειών κοινόχρηστων χώρων από Δήμο-Λιμενικό ταμείο- Λιμεναρχείο-περιφέρεια.
-Να αναιρεθεί άμεσα η απόφαση της διοίκησης του Νοσοκομείου για την αναστολή των εξετάσεων στους ασφαλισμένους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Για το ΔΣ:
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Μαρκάτος Μιχάλης Λουκάκης Σπύρος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer