Ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι τριήμερες εκδηλώσεις για τα 30 χρόνια Αρχιερατείας του Μητροπολίτη κ. Σπυρίδωνα στη Κεφαλονιά.
Σπυρίδωνας: 30 χρόνια προσφοράς και αγάπης στο τόπο (φώτος + βίντεο)
Εκκλησία
30/06/2014 | 11:11

Του Παναγή Φωκά
Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα η τιμητική εκδήλωση της συμπλήρωση τριάντα χρόνων Αρχιερατείας στη Μητρόπολη Κεφαλλήνιας του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ.κ. Σπυρίδωνα στην αίθουσα της φιλαρμονικής σχολής Αργοστολίου.
από νωρίς πιστοί απ΄ όλα τα μέρη της Κεφαλονιάς κατέφθασαν για να ευχηθούν στο σεβαστό Γέροντα «έτη πολλά»! Στο κάλεσμα της Μητρόπολης για την σεμνή εκδήλωση ανταποκρίθηκαν η βουλευτής κα Θεοπεφτάτου η οποία τόνισε τα οδυνηρά αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης και πως η εκκλησία μπορεί να βοηθήσει, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής που δεν ξέχασε να μιλήσει για το έργο του Δεσπότη καθώς και ο αντιδήμαρχος τουρισμού κ. Κεκάτος ο οποίος εξήρε τη πολυετή προσφορά αγάπης του Ποιμενάρχου μας.
Φυσικά, ιδιαίτερη συγκίνηση έφεραν τα λόγια του κ. Γεράσιμου Σταματάτου ο οποίος με το δικό του τρόπο υπενθύμισε στο Σεβασμιότατο τη πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης, μετά τη κάθοδο του στο νησί μας, τον Ιούλιο του 1984 (μάλιστα του έκανε δώρο τα τότε πρακτικά). Ωστόσο, εντύπωση έκανε η αναλυτική έρευνα του κ. Σταματάτου ο οποίος τόνισε ότι ιστορικά ο κ. Σπυρίδωνας είναι μέσα στους τρεις μακροβιότερους Μητροπολίτες από ιδρύσεως της Μητρόπολης Κεφαλληνίας.
Στη δημοσιότητα δόθηκε ένα 15λεπτο βίντεο με σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και το έργο του Δεσπότη στη Κεφαλονιά.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο ιεροκήρυκας της Μητρόπολης π. Σπυρίδωνας Πετεινάτος ο οποίος σε έναν έντονο συγκινησιακά λόγο προσπάθησε να αποτυπώσει το έργο, την καθημερινότητα αλλά και το χαρακτήρα του Σπυρίδωνα όσα χρόνια είναι δίπλα, ως πνευματικό του παιδί.

Ακολούθησε η απόδοση εκκλησιαστικών ύμνων από τους πρωτοψάλτες Χρήστο Σπατιώτη (καταγωγή από Πάτρα) και Ευανθία Βαβουλιώτη και τα άτομα που τους συνόδευαν. Ο κόσμος συγκινήθηκε και άρχισε να χειροκροτεί αυθόρμητα για τα νέα ταλαντούχα παιδιά.

Την εκδήλωση έκλεισε το Λύκειο Ελληνίδων με παρουσίαση σπάνιων παραδοσιακών χωρών που καθήλωσε κλήρο και λαό.
Συγκινητικά ήταν και τα λόγια του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεόκλητου ο οποίος εγκωμίασε το έργο του Αγίου Κεφαλληνίας, καθώς και το έργο των πνευματικών του παιδιών που συνεχίζουν αδιάκοπα όλα όσα τους δίδαξε αυτά τα χρόνια. Μάλιστα, ο κ. Θεόκλητος θυμήθηκε τα λόγια του Μακαριστού Χριστόδουλου όταν για πρώτη φορά ταξίδευαν για τη Κεφαλονιά. Ο Χριστόδουλος είχε πει του κ. Θεόκλητου «Ο Σπυρίδωνας στη Κεφαλονιά είναι παλληκάρι»!
Αξίζει: Στο τέλος της εκδήλωσης φανερά συγκινημένος ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ευχαρίστησε όλους όσους κόπιασαν για την εκδήλωση αλλά και τον ποίμνιο της νήσου για την αγάπη που το έχει δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του την ημέρα της ενθρόνισης του πηγαίνοντας, μαζί με άλλους νεοεκλεγέντες Αρχιερείς, στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ενώ λοιπόν σε όλους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους, στον Κεφαλληνίας είπε χαρακτηριστικά «Σεβασμιότατε εσείς είστε για τα δύσκολα»!!!
Σημείωση: Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Αρχιμ. Φώτιος Γαβριελάτος, Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης ο οποίος στο τέλος τόνισε ότι από σήμερα ανοίγει μια νέα σελίδα στη Μητρόπολη Κεφαλληνίας!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer