Πλήθος κόσμου απ΄ όλη την Ελλάδα είπε το ύστατο χαίρε στο μεγάλο Ιεράρχη της νήσου.
Στην Αγκαλιά των Αγγέλων ο Γεράσιμος
Εκκλησία
24/06/2015 | 17:00

Του Αντώνη Καγγελάρη
Φωτορεπορτάζ // Γιάννα Κουλουμπή – Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Σε κλίμα έντονης συγκινήσεως, μέσα στο κατάμεστο από λαό Νέο Ναό του Αγίου Γεράσιμου τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας Μακαριστού Γεράσιμου Φωκά, στην οποία προεξήρχε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος συμπαραστατούμενος από πλειάδα Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Κύπρου. khdeia_gerasimos5

Τον επικήδειο λόγο εξεφώνησε ο Αρχιγραμματέας της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος εξήρε τη πολυσχιδή προσωπικότητα του Αοίδιμου Ιεράρχη και ακολούθως εκ μέρους του κλήρου και του λαού του Νησιού μας ο Τοποτηρητής Μητροπολίτης Ηλίας κ. Γερμανός.
Χαιρετισμούς απύφθηναν η Βουλευτής κ. Θεοπεφτατου και ο Αντιπεριφεριαρχης κ. Δρακουλογκωνας, ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε ο αποχαιρετισμος του αδελφού του κ. Αθανασίου Φωκά, Ακαδημαϊκού και Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Κέμπριτζ. khdeia_gerasimos7

Ως παρακαταθήκη του εκλιπόντος υπέμνησε η συνεργάτιδα του τις τρεις λέξεις στις οποίες θα επικέντρωνε ο Μακαριστός π. Γεράσιμος κατά τον ενθρονιστήριο λόγο του «ευχαριστώ, παρακαλώ, συγγνώμη».
Η τελετή ολοκληρώθηκε με τη ταφή στο κοιμητήριο της Μονής δίπλα στο Μακαριστό Μητροπολίτη μας κυρό Σπυρίδωνα εν μέσω χειροκροτημάτων, τιμητικών πυροβολισμών και παιάνων. khdeia_gerasimos4 khdeia_gerasimos6 khdeia_gerasimos8 khdeia_gerasimos9 khdeia_gerasimos12 khdeia_gerasimos17 khdeia_gerasimos16 khdeia_gerasimos20 khdeia_gerasimos22 khdeia_gerasimos21 khdeia_gerasimos10 khdeia_gerasimos11 khdeia_gerasimos13 khdeia_gerasimos14 khdeia_gerasimos18 khdeia_gerasimos1 khdeia_gerasimos23 khdeia_gerasimos2 khdeia_gerasimos19 tafh_gerasimos tafh_gerasimos (2) tafh_gerasimos (3) tafh_gerasimos (4) tafh_gerasimos (5) tafh_gerasimos (6) tafh_gerasimos (7) tafh_gerasimos (8) tafh_gerasimos (9) tafh_gerasimos (10) tafh_gerasimos (11)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer