Η πολιτικη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί προς τα κατω τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα των Ελλήνων και σε πλήρη ισοπέδωση όλους , είτε πλήρωναν υψηλες εισφορές είτε οχι.
ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ: τωρα κόβουν το …κοστούμι
Ανδρεας Κωνσταντατος
24/09/2015 | 20:17

Του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ούτε μια μέρα για χάσιμο δεν εχει   ,ο Αλεξης Τσιπρας  που βρίσκεται πια αντιμέτωπος με την εφαρμογή του μνημόνιου, που ψήφισε παραμονή του Δεκαπενταύγουστου .Έως το τέλος του χρόνου θα πρεπει να εχει ολοκληρώσει την εφαρμογή του 56% των δράσεων δηλαδή ,  την πλειοψηφία των σκληρών τοξικών μέτρων που περιέχει.
Κατα τη διάρκεια της προεκλογικής περίοδου, μίλησε   πολύ για την υπερηφάνεια των Ελλήνων και τη δημοκρατία , για την κοινωνική δικαιοσύνη και την προστασία των ασθενέστερων . Δεν μίλησε καθόλου για την περικοπή των συντάξεων , για την αυξηση των φόρων, για τις ιδιωτικοποιήσεις και άλλες αντιλαϊκές  μεταρρυθμίσεις που βρίσκονται στο τραπέζι .

Τωρα ομως ήρθε η ώρα για το λογαριασμό , των εκλογών .
Πρώτα απο όλα οι συντάξεις . Οπως επεσήμανε ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ,θα περικοπούν ,οι μικτές συντάξεις πανω απο 1500 ευρώ , στην ουσία μιλάμε για καθαρές συντάξεις που ειναι  κοντά στα χίλια ευρώ.
Παράλληλα θα μειωθούν   οι συντάξεις , εκείνων που παίρνουν πανω απο δυο , ενώ σε διαδικασία περιστολής , με βάση τους προηγούμενους νόμους βρίσκονται οι κύριες συντάξεις , που δίδονται απο το 2015  και μετα.
Μεσα σ ολα αυτα ο σχεδιασμός , προβλέπει ακομα , συγχώνευση της κυρίας με την επικουρική , ετσι ωστε να επιλυθεί και το θεμα της εφαρμογής της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που ζητούν οι δανειστες.
Στη φορολογία τωρα , το υπουργείο Οικονομικων προσανατολίζεται  , για να αυξήσει τα έσοδα του , να αλλάξει τη φορολογία εισοδήματος. Να εξισώσει τους φορολογικούς  συντελεστές για καθε πηγή εισοδήματος και να φορολογήσει οσα ξεπερνούν , τα 30 000 ευρώ ετησίως .

Με αυτο τον τροπο η κυβερνηση εκτιμά οτι και θα μειώσει τις δαπάνες του ασφαλιστικού και θα αυξήσει τα έσοδα του προυπολογισμού . Αλλα μπορει να πετύχει , το αντίθετο .
Με την πολιτικη της, διαπερνά στους εργαζόμενους τη φιλοσοφία  , οτι δεν πρεπει να πληρώνουν πια , υψηλές εισφορές  στα ασφαλιστικά ταμεία , γιατι δεν θα πάρουν ποτέ υψηλές συντάξεις αφου θα ισοπεδώνονται  απο τη φορολογία.
Το ίδιο ισχύει και με την υψηλή φορολογία σε μεσαία εισοδήματα , που μπορει να οδηγήσει σε αυξηση της φοροδιαφυγής και σε κλείσιμο μικρών επιχειρήσεων.
Η πολιτικη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδηγεί προς τα κατω τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα των Ελλήνων και σε πλήρη ισοπέδωση όλους , είτε πλήρωναν υψηλες εισφορές είτε οχι , είτε έβγαλαν χρήματα απο τη δουλειά τους , είτε οχι . Η λογική της … σοβιετιας διατρέχει την κυβερνητική φιλοσοφία  αφαιρώντας κίνητρα για την ιδιωτική επιχειρηματικότητα και προσθέτοντας επιχειρήματα για τη φοροδιαφυγή .

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer