Η πολυεπίπεδη επίσημη πλέον συνεργασία θα ενισχύσει περαιτέρω την προβολή της Κεφαλονιάς στη Γερμανία.
Έγκριση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Κεφαλονιάς με Rhein Neckar Kreis (Γερμανία)
Τουρισμός
06/02/2016 | 17:43

Με ιδιαίτερη τιμή ο Δήμος Κεφαλονιάς παρέλαβε από το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης την «Έγκριση» του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Νησιού και της Περιφέρειας Rhein Neckar Kreis του Κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης της Γερμανίας.
Τις βάσεις της πολλαπλώς ωφέλιμης για την Κεφαλονιά, συνεργασίας του Νησιού με τη Γερμανία έβαλε προ 2ετίας επιτυχώς η Γενική Γραμματέας του Δήμου κ.Κυριακή Νικολαίδου και την επιμέλεια ανάπτυξης είχαν από κοινού η Α/Δήμαρχος κ.Σοφία Γαρμπή με τον Α/Δήμαρχο κ.Ευάγγελο Κεκάτο.
Οι επαφές έγιναν στα πλαίσια της Ελληνογερμανικής Συνεργασίας με Εκπροσώπους τους κ.Rolf Geinert και κ.Stefan Dallinger και την ουσιαστική συμβολή της Δημοτικής Σύμβουλου του Weinheim κ.Στέλλας Κυργιάννη – Εφραιμίδη και του Καθηγητού-Ερευνητού κ.Heinz Warnecke .
Στο διάστημα που μεσολάβησε από τις πρώτες διερευνητικές επαφές της συνεργασίας μέχρι την τελική έγκριση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας από τη Γερμανία και την Ελλάδα αναπτύχθηκαν με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία δράσεις προβολής του Νησιού στη διεθνή Έκθεση Mainmarkt – Meinheim, ανταλλαγές επισκέψεων εργασίας από ειδικούς και των δύο Χωρών, ενώ τον υπηρεσιακό συντονισμό είχε ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τουρισμού κ.Σταύρος Κουρής – Κορκός.
Η πολυεπίπεδη επίσημη πλέον συνεργασία, το συντονισμό της οποίας έχει ο κ.Κεκάτος, θα ενισχύσει περαιτέρω την προβολή της Κεφαλονιάς στη Γερμανία και θα αξιοποιηθεί περαιτέρω σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, τουριστικό και επιχειρηματικό επίπεδο από τους ανάλογους Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς και ιδιώτες.

kekatos_garbh

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer