Για μία ακόμη φορά η κύριοι της συγκυβέρνησης επέλεξαν την προεκλογική περίοδο, προσδοκώντας, μικροκομματικά οφέλη.
«Έκλεισαν» τα κριτήρια για τη χορήγηση του «κοινωνικού μερίσματος»
Κοινωνία
18/04/2014 | 10:45

Για μία ακόμη φορά η κύριοι της συγκυβέρνησης επέλεξαν την προεκλογική περίοδο , προσδοκώντας, μικροκομματικά οφέλη στο βωμό της ανέχειας χιλιάδων πολιτών.
Το περιβόητο πλεόνασμα, μέρος του οποίου  τόσο ανοιχτόχερα  θα επέστρεφαν στον λαό, υπό την μορφή κοινωνικού μερίσματος, και θα ανακούφιζε έστω προσωρινά τις ασθενέστερα κοινωνικά τάξεις, απασχόλησε τα μέσα  τον τελευταίο καιρό.
Καθημερινές συσκέψεις υπουργών ,υφυπουργών, και εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ ,κατέληξαν  σε κοινή υπουργική απόφαση  όπου εξαιρούν τρεις κατηγορίες από τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος. Ποιες οι τρεις επίμαχες υποπεριπτώσεις.
1. Εξαιρούνται από τη χορήγηση του κοινωνικού µερίσµατος:
α) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνονται στη ∆ήλωση Φορολογίας Εισοδήµατος Φυσικών Προσώπων
ως προστατευόµενα  µέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 7 του ν.2238/1994.
β) Τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δηλώνουν στη ∆ήλωση Φορολογίας Εισοδήµατος Φυσικών Προσώπων ότι φιλοξενούνται.
2. Ειδικά, οι µακροχρόνια  άνεργοι που ήταν εγγεγραµµένοι µέχρι την 1/3/2014 στον Οργανισµό Ασφάλισης Εργατικού ∆υναµικού (ΟΑΕ∆), δικαιούνται το κοινωνικό µέρισµα υπό τις προϋποθέσεις της παρούσας, µε την πρόσθετη προϋπόθεση ότι δεν έχουν κανένα ατοµικό  εισόδημα από παροχή εξαρτημένης εργασίας (µισθό ή ηµεροµίσθιο), χωρίς να λαµβάνεται υπόψη τυχόν ατοµικό  εισόδηµα του οικονοµικού έτους 2013 από εξαρτηµένη εργασία.
Τι σημαίνει αυτό; Εάν είσαι ένας από τους χιλιάδες ανέργους νέους , ή με εισόδημα έως 6.000 ευρώ, που αναγκάστηκες να επιστρέψεις στο πατρικό σου σπίτι, διότι δεν μπορούσες να ανταπεξέλθεις οικονομικά, και στο Ε1 δηλώνεις  φιλοξενούμενος των γονιών σου  δεν θα λάβεις τα 500 ευρώ.

Είναι απορίας άξιον, σε μία χώρα όπου η ανεργία ιδικά των νέων να έχει χτυπήσει κόκκινο, όπου η ψυχολογία των κατοίκων της να έχει φτάσει στο ναδίρ, και οι  αυτοκτονίες να είναι ένα καθημερινό γεγονός, με ποιο δικαίωμα οι άνθρωποι αυτοί της συγκυβέρνησης απογοητεύουν και παραπλανούν για μία ακόμα φορά ,χιλιάδες ανθρώπων οι οποίοι πίστεψαν ότι  δικαιούνται τα χρήματα αυτά.

Άλλωστε ο ΓΓ Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, με ανάρτηση στο Facebook, μας εξήγησε: δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Κάποιοι θα αδικηθούν αφού πρέπει να ξέρεις την κάθε λεπτομέρεια για να μην αδικήσεις κανέναν. Αν μπορούσε να γίνει αυτό, θα είχαμε άλλα προβλήματα!

Πέρσα Μαρκαντωνάτου.
Πρόεδρος  Ενωσης Καταναλωτών Κεφαλονιάς κ’ Ιθάκης

inka

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer