Ένας λοιπόν ακόμα ξεχωριστός Κεφαλονίτης προέρχεται από το χώρο της Τέχνης, της Μουσικής, της Χορωδίας και λέγεται Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.
Ένα ξεχωριστό «χειροκρότημα»
Πολιτισμός
27/11/2014 | 20:03

Η αλήθεια είναι ότι μια περίεργη συγγένεια συνδέει μεταξύ τους τους κατοίκους ή όσους έλκουν την καταγωγή τους από την Κεφαλονιά.
Αυτή η «συναισθηματική σύνδεση» μεταξύ ανθρώπων από τον ίδιο τόπο είναι ιδιαίτερα ισχυρή, όταν κάποιος είναι κυρίως μακριά από το Νησί, χωρίς να ‘ χει ιδιαίτερη σημασία αν είναι στην Αθήνα ή στο Λονδίνο, στο Μόντρεαλ ή στη Μελβούρνη.
Στα πλαίσια αυτά, κάποιοι συμπατριώτες μας στη διαδρομή της ζωής τους καταφέρνουν να ξεχωρίσουν, να διακριθούν, να αφήσουν πιο ζωηρά τα ίχνη τους, να πετύχουν κάτι παραπάνω από το σύνηθες.
Υπάρχει βέβαια ο «ένας» και όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
Αυτός ο «ένας», είτε λέγεται Θανάσης Φωκάς, είτε Μαρίνος Χιόνης, είτε Σπύρος Ευαγγελάτος , μικρή σημασία έχει για μας στο Νησί, αφού έτσι κι αλλιώς εμείς «δικούς μας» τους αισθανόμαστε και χαιρόμαστε τις επιτυχίες και διακρίσεις τους σαν να είναι οι πιο στενοί μας συγγενείς. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τους γνωρίζουμε ή όχι, αν τους έχουμε συναντήσει , αν όντως συγγενεύουμε ή όχι.
Μόνο την πρόοδο τους απολαμβάνουμε και ως Κεφαλλήνες αισθανόμαστε πνευματικά πιο πλούσιοι, περισσότερο υπερήφανοι.
Ένας λοιπόν ακόμα ξεχωριστός Κεφαλονίτης προέρχεται από το χώρο της Τέχνης, της Μουσικής, της Χορωδίας και λέγεται Αγαθάγγελος Γεωργακάτος και μία ρεαλιστική αφορμή για την επισήμανσή του είναι η πρόσφατη παγκόσμια πρώτη της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη , σε μουσική Γιώργου Κουμεντάκη ,στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Από χρόνια βέβαια είχε φανεί , μέσα από τη συνεπή, ουσιαστική και διαρκώς αναβαθμιζόμενη επαγγελματική πορεία του αγαπητού σε όλους Αγαθάγγελου, ότι σύντομα θα έκανε αυτό το βήμα παραπάνω, που όλους θα μας χαροποιούσε.
Έχοντας την ευκαιρία να παρευρίσκομαι μεταξύ των τυχερών που παρακολούθησαν την εκπληκτική όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Μέγαρο, έζησα τη «συγκίνηση» που ενέπνευσε η εκτέλεση του σημαντικού έργου της «Φόνισσας».
Δε θα σταθώ στις επιμέρους κριτικές γιατί είναι έργο ειδικών, που έγραψαν διθυραμβικά σχόλια και άρθρα.
Θα σταθώ όμως στη στιγμή που ο Διευθυντής της Χορωδίας κ.Αγαθάγγελος Γεωργακάτος ανέβηκε στο τέλος της παράστασης στη Σκηνή μαζί με όλους τους Ερμηνευτές και λοιπούς συντελεστές του έργου να καταχειροκροτούνται από το κατάμεστο Μέγαρο.
Και εκεί ο αγαπητός Αγαθάγγελος ανέβηκε το σκαλοπάτι της απόλυτης επιτυχίας ,σεμνά, ευγενικά και αρχοντικά, και μαζί με αυτόν ανεβήκαμε και όλοι εμείς οι Κεφαλονίτες, που όπως επεσήμανε πρόσφατα ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης στον Πρόεδρο της Λυρικής κ.Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο, όταν διευθύνει ο Αγαθάγγελος, διευθύνει μαζί του νοερά και από ενδιαφέρον και όλο το Νησί.
Αισθάνομαι λοιπόν, ως Α/Δήμαρχος Πολιτισμού, βαθιά τιμή και υπερηφάνεια, που συμμετείχα σε αυτό το ξεχωριστό χειροκρότημα, ως εκπρόσωπος μιας Δημοτικής Αρχής, που έχει σε αυστηρή προτεραιότητα τον Πολιτισμό .
Ευάγγελος Κεκάτος
Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer