Αν η λεγόμενη «Ενωμένη» Ευρώπη δεν βρει σύντομα τρόπους να γίνει πραγματικά Ενωμένη, τότε στο μέλλον οι Ευρωπαίες γιαγιάδες θα διηγούνται στα εγγόνια τους «Το παραμύθι της Ενωμένης Ευρώπης»…
«Ένα παραμύθι θα σας πω…»
Οικονομία
19/04/2017 | 09:28

Του Γιώργου Μεσσάρη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έρχεται στην Ελλάδα εξετάζει ότι εξετάζει και μετά πάει στο καλό. Δεν λέω στον αγύριστο γιατί ξέρω ότι σύντομα θα μας ξαναέρθει.

Ο επικεφαλής του Eurogroup,ΓερούνΝτάισεμπλουμ, έρχεται κάθε τόσο, μας λέει «τσα» με ένα πλατύ χαμόγελο«μας κατηγορεί ότι φάγαμε τα λεφτά στις… γυναίκες και τα ποτά» και φεύγει.

Οι «Θεσμοί» μας επισκέπτονται συχνότατα για να χαρούν λίγο τον ήλιο της Ελλάδας και επιστρέφουν στην… καταχνιά του Βορρά!

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-ΚλοντΓιούνκερ,παίζει το ρόλο συντονιστή των προσπαθειών… διάσωσης της Ελλάδας.

Όλοι οι διαχειριστές του μέλλοντος της Ελλάδας, μας εξετάζουν λεπτομερώς για να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας μας. Μας βάζουν θερμόμετρο, όποτε το θεωρήσουν σκόπιμο μας δίνουν κανένα «Πάναντολ» και για προληπτικούς λόγους, λίγο πριν φύγουν, μας βάζουν πάντα ένα υπόθετο! Είναι μια ιστορία που συνεχίζεται οκτώ χρόνια τώρα.

Και ανάμεσα σε αυτές τις επισκέψεις των Ευρωπαίων σωτήρων, όλο και μας έρχεται κάποιος εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να ρίξει αλατοπίπερο στο επικρατούν αλαλούμ!

Η ουσία του προβλήματος, τα δεινά δηλαδή που υποφέρει ο ελληνικός λαός, είναι… άνευ ουσίας! Βλέπετε, στην Ευρώπη του εικοστού πρώτου αιώνα, η ευημερία των λαών είναι ένα θέμα δευτερεύον. Οι αριθμοί μετράνε περισσότερο! Τα νούμερα που φουσκώνουν τα κέρδη των τραπεζών, των μονοπωλίων, των εταιρικών κολοσσών είναι το ζητούμενο!

Η Ελλάδα μπορεί να έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα –για το οποίο μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις μας– αλλά και οι άλλες χώρες, ιδιαίτερα αυτές του λεγόμενου Νότου, δεν πάνε πίσω: οικονομική δυστοκία, υψηλά επίπεδα ανεργίας, συνεχής επιδείνωση του βιοτικού επιπέδου!

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά οι χώρες του Νότου κατακλύζονται από παράνομους μετανάστες κάθε μορφής και χρώματος που μόνο αυτοί ξέρουν πόσο πρόσφυγες είναι.

Θα περίμενε κανείς ο Βορράς να πρόσφερε ουσιαστικό χέρι βοήθειας στο Νότο. Δυστυχώς, όμως, αντί για χέρι προσφέρει… δάκτυλο που έχει τη μορφή προτάσεων για «μια Ευρώπη πολλών ταχυτήτων», λες και μιλάμε για αυτοκίνητα και όχι για ανθρώπους!

Εννοείται βέβαια ότι ο Βορράς θα χρησιμοποιεί ότι ταχύτητα θέλει και στο Νότο θα επιτρέψει μόνο την… όπισθεν!

Τώρα αν οι Βόρειοι ονομάζουν αυτό Ευρωπαϊκή Ένωση, εγώ το ονομάζω ευρωπαϊκό ξεχαρβάλωμα! Πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό συμφεροντολογικό συνονθύλευμα που παραπαίει και χρειάζεται επειγόντως να μπει στην εντατική, μπας και σωθεί.

Ας ελπίσουμε ότι στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις 29 Απριλίου, στην οποία θα συζητηθούν φλέγοντα θέματα (Brexit, μεταναστευτικό αλλά και τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν την Ελλάδα) θα τεθούν τα θεμέλια για ένα νέο ξεκίνημα της Ένωσης.

Αν η λεγόμενη «Ενωμένη» Ευρώπη δεν βρει σύντομα τρόπους να γίνει πραγματικά Ενωμένη, τότε στο μέλλον οι Ευρωπαίες γιαγιάδες θα διηγούνται στα εγγόνια τους «Το παραμύθι της Ενωμένης Ευρώπης»…

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Από τη Μελβούρνη έλαβα από τον κ. Κυριάκο Βαβάκη την ακόλουθη επιστολή:

Αγαπητέ κ.Μεσσάρη,

Παρακολουθώ τα άρθρα σας αδιαλείπτως, και ομολογώ ότι τα  βρίσκω λίαν ενημερωτικά και αρκετά ενδιαφέροντα.

Επιτρέψατε μου,όμως, να αναφερθώ στα σχόλια σας, σχετικά  με κίτρινες γραμμές, τις ράμπες αναπήρων, τα σκουπίδια  και υπόλοιπα αδιόρθωτα χάλια της Ελλάδος. Αναμφισβήτητα όλα αυτά είναι γνωστά. Θα αποφύγω να υπεισέλθω στις απόψεις σας,αλλά αγαπητέ κ. Μεσσάρη, η πλειονότητα του απόδημου ελληνισμού,έχει πλήρη επίγνωση της ελληνικής ακαταστασίας. Εκείνο,όμως, που ίσως δημιουργήσει παράλογες εντυπώσεις από τους εχθρούς της πατρίδος μας (που δυστυχώς είναι αρκετοί), είναι η δημοσιοποίηση των κακώς κειμένων. Και ακριβώς αυτό επιδιώκουν  οι απανταχού εχθροί μας.Επομένως τα «εν οίκω μη εν Δήμω».

Σας παρακαλώνα θεωρήσετε την επιστολή μου ως φιλικότατη και μη αποβλέπουσα σε προστριβές και αντιξοότητες μεταξύ μας…»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αγαπητέ κε Βαβάκη,

Σας ευχαριστώ για την ευγενική σας επιστολή.

Συμφωνώ ότι τα “εν οίκω μη εν Δήμω” αλλά δυστυχώς τα όσα ανάφερα είναι πολύ γνωστά στο Δήμο. Μη ξεχνάτε ότι την πατρίδα μας επισκέπτονται 25 και πλέον εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο και βλέπουν τα χάλια μας «ιδίοις όμμασι». Δεν περιμένουν να τα γράψω εγώ. Ασχολούμαι και σχολιάζω τα κακώς κείμενα με την ελπίδα ότι κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα σημειωθεί κάποια πρόοδος. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. Κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί δεν πετυχαίνουμε το παραμικρό.

Είμαι της άποψης ότι “όποιος αγαπάει την πατρίδα του την κρίνει αυστηρά”.

Φιλικά,

ΓιώργοςΜεσσάρης

  • ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ο κ. Γερούν Ντάισεμπλουμ… ένας από τους «σωτήρες» μας.

Αυτά για σήμερα. Ελπίζω να είχατε ένα υπέροχο Πάσχα και να μην το παρακάνατε με τις σούβλες…

  • Οποιοδήποτε σχόλιό σας μπορείτε να το στείλετε στο ΜΜΕ που φιλοξενεί το δημοσίευμα ή στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση georgemessaris@gmail.com και εγώ θα το μεταβιβάσω.
  • Τελευταία παραγωγή ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ του Γιώργου Μεσσάρη: ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗ – ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΓΟΥΣ. Για να αποκτήσετε το DVD επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας http://www.omegadocumentaries.comη επικοινωνήσετε με τον ίδιο.
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer