Έχουμε κουραστεί να γράφουμε εδώ και τρία χρόνια συνεχόμενα για τον δρόμο στα Κουρουπάτα της Παλλικής που εξυπηρετεί δέκα και πλέον χωριά της Ανωγής, ένας δρόμος που έχει κατακτήσει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας για την Κεφαλονιά
Έριξαν πάλι… στάχτη στα μάτια μας
Δημοφιλή
21/04/2017 | 15:19

Έχουμε κουραστεί να γράφουμε εδώ και τρία χρόνια συνεχόμενα για τον δρόμο στα Κουρουπάτα της Παλλικής που εξυπηρετεί δέκα και πλέον χωριά της Ανωγής, ένας δρόμος που έχει κατακτήσει το σύγχρονο γεφύρι της Άρτας για την Κεφαλονιά.
Ημέρες του Πάσχα και ο δρόμος αυτός ήταν σε κάκιστη κατάσταση. Αυτοί που είχαν την… φαεινή ιδέα να έρθουν το Πάσχα στο νησί μας και ιδιαίτερα οι επισκέπτες αυτών των χωριών πρέπει να έφυγαν με αρκετές ζημιές στα αυτοκίνητά τους. Την Τετάρτη του Πάσχα και ενώ το μεγάλο κακό είχε γίνει, στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου έπεσε χώμα για να καλύψει τις τρύπες, τα… τούνελ και τα… ρήγματα. Αυτό γίνεται για δέκατη φορά μέσα στον χρόνο.

Αλήθεια, που είναι οι εξαγγελίες του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος στο Ληξούρι υποσχέθηκε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος θα ήταν έτοιμος τον Σεπτέμβριο του 2015; Αλήθεια, που είναι οι παρεμβάσεις της Βουλευτού μας στο ΥΠΟΜΕΔΙ για να συντομεύσει η ολοκλήρωση του δρόμου. Και να σκεφτείτε ότι η κα Θεοπεφτάτου για να επισκεφτεί το χωριό της (Αγία Θέκλη) από εκεί περνάει.

Καθημερινά υπάρχουν καταγγελίες τόσο προς τον Δήμο όσο και προς την Περιφέρεια για τον δρόμο αυτόν, ωστόσο και οι δύο αρχές είναι αναρμόδιες, μια και μετά τους σεισμούς του 2014 οι τότε διοικήσεις τους (Παρίσης, Κουρής) ανέθεσαν στο Υπουργείο τις μελέτες και την αποκατάσταση των ζημιών.

Τώρα, τρία χρόνια μετά οι κάτοικοι των Μονοπωλάτων, των Καμιναράτων, της Αγίας Θέκλης και άλλων χωριών εξακολοθούν να ταλαιπωρούνται και να σπάνε τα αυτοκίνητά τους…

Ρεπορτάζ Ξενοφώντας Ευαγγελάτος

Πηγή: efimeridakefalonia.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer