Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προανήγγειλε ουσιαστικά ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Έρχεται το τέλος της επικουρικής σύνταξης
Οικονομία
15/11/2013 | 14:03

Το τέλος των επικουρικών συντάξεων προανήγγειλε ουσιαστικά από το βήμα του 3ου συνεδρίου του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
Ο κ. Σπυρόπουλος ανέπτυξε την πρότασή του για έναν εθνικό φορέα ασφάλισης για όλους τους μισθωτούς, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες και για ένα Ενιαίο Ταμείο στο οποίο θα συμμετέχουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εργοδότες, και το οποίο θα έχει ως αποστολή του τη στήριξη των χαμηλοσυνταξιούχων, καταργώντας στην πράξη τις επικουρικές συντάξεις.

Η εισήγηση μάλιστα του κ. Σπυρόπουλου για τις επικουρικές συντάξεις είναι να απορροφηθούν τα επικουρικά ταμεία από τα κύρια ταμεία, καθώς και να αποτελούν οι πρόσθετες ασφαλιστικές παροχές προσωπική επιλογή των ασφαλισμένων, που θα έχουν τη δυνατότητα να τις αποκτήσουν μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης.

Σύμφωνα με το σχέδιο του διοικητή του ΙΚΑ, το νέο σύστημα θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες: Αυτόν της κύριας και της επικουρικής ασφάλισης, αυτόν της επαγγελματικής ασφάλισης, και αυτόν της ιδιωτικής ασφάλισης.

spuropoulos

Πηγή: defencenet.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer