Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2015 για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.
Έως αύριο θα καταβληθεί το μέρισμα στους συνταξιούχους
Κοινωνία
28/11/2015 | 08:51

Από χθες αναμένουν οι συνταξιούχοι του δημοσίου να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους το μέρισμα…
του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων.

Το αναγκαίο κονδύλι των 12 εκατ. ευρώ που δεν είχε συγκεντρωθεί μέχρι νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καλύφθηκε πριν από λίγο με δάνειο 5 εκατ. ευρώ από το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο. Έτσι, οι δικαιούχοι που έλαβαν καθυστερημένα και τον προηγούμενο μήνα την παροχή, όπως διαβεβαιώνει το Ταμείο θα πληρωθούν το πολύ έως αύριο, καθώς απαιτείται κάποιος χρόνος για να μπουν τα χρήματα στο σύστημα της τράπεζας.

Τι θα γίνει όμως τον ερχόμενο μήνα; Η διοίκηση του ταμείου έχει προτείνει περικοπή των μερισμάτων ακόμα και 50% προκειμένου να μην καταργηθεί εντελώς η παροχή καθώς το ταμείο έχει αδειάσει μετά την κατάργηση του κοινωνικού πόρου που το ενίσχυε. Το υπουργείο έχει διαβεβαιώσει ότι δε θα δεχθεί μείωση 50% αλλά μεταθέτει για αργότερα την αναζήτηση λύσης.

Αλλά και το ΙΚΑ, που κατέβαλε σήμερα τις συντάξεις Δεκεμβρίου στους συνταξιούχους, συγκέντρωσε το αναγκαίο ποσό με ολιγοήμερο εσωτερικό δανεισμό ύψους 210 εκατ. ευρώ, όπως κάνει σχεδόν κάθε μήνα.

Τα αποθεματικά των ταμείων υπέστησαν καίριο πλήγμα από την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών. Η απαξίωση των τραπεζικών μετοχών συρρίκνωσε το χαρτοφυλάκιο των ταμείων κατά 1 δισ. ευρώ (λογιστική μορφή). Πάντως σε ορισμένες περιπτώσεις, κάποια ταμεία απεκόμισαν κέρδη μετατρέποντας τα αμοιβαία κεφάλαια σε μετοχές με ανοδική πορεία.

Οι συντάξεις Δεκεμβρίου 2015 για τους Συνταξιούχους του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ θα καταβληθούν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer