Σημάδια προόδου είδε, κατά το πρόσφατο ταξίδι της στην Αθήνα, ο συμπατριώτης μας μαέστρος.
Αγαθάγγελος: «Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στη Γυναικεία χορωδία της ΚΕΔΗΚΕ»
Πολιτισμός
31/03/2015 | 08:37

Παρακολούθησα την τελευταία συναυλία της γυναικείας χορωδίας της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ στην Αθήνα και με χαρά και ικανοποίηση , διαπίστωσα τη μεγάλη μουσική της βελτίωση. Ανανεωμένο θεματικό ρεπερτόριο, άγνωστα μουσικά κομμάτια σε πρώτη εκτέλεση , ενδιαφέρουσες εναρμονίσεις, ομοιογενής καλοδουλεμένος ήχος, πλούτος χρωματισμών.

Είναι προφανές ότι ο Άγγελος Μουρελάτος έχει εμπνεύσει τις γυναίκες της χορωδίας , και όλοι μαζί έχουν κατανοήσει ότι ¨εκπροσωπώ τον πολιτισμό του τόπου μου στο εξωτερικό ¨ σημαίνει πολλά περισσότερα πράγματα από το ¨ πάω εκδρομή να διασκεδάσω και να περάσω καλά ¨ ( χωρίς φυσικά και αυτός ο στόχος να υποτιμάται).

Με αίσθημα ευθύνης , μαέστρος και χορωδοί , κατέβαλλαν τη μέγιστη προσπάθεια τόσο στον μουσικό όσο και στον οργανωτικό τομέα , ώστε η χορωδία να έχει θετική μουσική παρουσία. Τα κατάφεραν , διέπρεψαν. Μπράβο τους!

Οι γυναίκες της χορωδίας , κάτι παραπάνω από αξιοθαύμαστες , με διάθεση θετική παρά την κούραση, πειθάρχησαν στην προσπάθεια του μαέστρου, τον πίστεψαν , τον ακολούθησαν , τραγούδησαν όμορφα , ενθουσίασαν , συγκίνησαν όλους όσοι ήμασταν εκεί.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν τα λέω όλα αυτά , στα πλαίσια μίας θετικής φιλικής φιλοφρόνησης , προς ενίσχυση και ηθική τους στήριξη, η οποία ετσι κι αλλιώς συμβαίνει. Άλλωστε είναι γνωστό , κυρίως στις γυναίκες της χορωδίας , πως και ό,τι αρνητικό έχω να πώ , το λέω ευθαρσώς και με αίσθημα ευθύνης για το μουσικό χώρο που και εγώ υπηρετώ.

Για μένα είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μαέστρος και χορωδία δεν βολεύονται πίσω από την ταμπέλα του ¨ερασιτεχνικού σχήματος ¨ , του ¨ εντάξει μωρέ, χαλαρά , πάμε εδεκεί να περάσουμε την ώρα μας ¨ , και έτσι να δικαιολογήσουν μια χαλαρή προσπάθεια, χωρίς υψηλούς μουσικούς στόχους και αποτελέσματα, επιβλαβής πολλές φορές για τη φήμη του νησιού.

Η γυναικεία χορωδία του δήμου μας είναι ερασιτεχνική μεν , όπως άλλωστε και όλες οι χορωδίες της χώρας ( πλην αυτής της Λυρικής) , ικανοποιεί φυσικά και τους κοινωνικούς της στόχους , αλλά ταυτόχρονα δεν βάζει νερό στο κρασί της προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη δυνατή μουσική ποιότητα, στην οποία συνεχώς και ακούραστα στοχεύει.

Μακρυά από μένα η οποιαδήποτε δημόσια στήριξη σε κόμματα και δημοτικές παρατάξεις , αλλά πρέπει να πω ότι μέχρι τώρα ο Άγγελος Κωνσταντάκης στηρίζει με το σωστό τρόπο το συγκεκριμένο αυτό μουσικό τμήμα και του ζητάω να συνεχίσει έτσι , γιατί καλώς ή κακώς , για τους εκτός του νησιού , η λέξη Κεφαλονιά είναι συνώνυμη με τη χορωδιακή πράξη. Αυτή η φήμη , δικαιολογείται στις μέρες μας , από τη Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. και στην προσπάθεια αυτή πρέπει να προστεθούν και άλλοι πολλοί. Ας τους στηρίξουμε, ας τους προστατεύσουμε, ας τους βοηθήσουμε να βελτιωθούν , προς όφελος του τοπικού πολιτισμού.

ΑΓΑΘΑΓΓΕΛΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΑΤΟΣ
δ/ντής Χορωδίας Ε.Λ.Σ gewrgakatos

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer