Ως αιτία αναφέρεται η ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου δημοπράτησης του έργου, παράλληλα με τη διαδικασία ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ
Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός για τον άξονα Πάτρας-Πύργου
Πολιτική
26/03/2015 | 17:54

Στην ακύρωση του διαγωνισμού για την ολοκλήρωση του οδικού τμήματος Πάτρας- Πύργου προχώρησε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού. Ως αιτία αναφέρεται η ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου δημοπράτησης του έργου, παράλληλα με τη διαδικασία ένταξής του στο νέο ΕΣΠΑ. Δεν διευκρινίζεται, ωστόσο, αν το οδικό τμήμα θα επαναπροκηρυχθεί ως ένα ενιαίο έργο, όπως ζητούν οι υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και οι δήμαρχοι της περιοχής ή σε τμήματα, όπως ζητούν οι κατασκευαστικές εταιρίες.

Η απόφαση έρχεται ως συνέχεια του αιτήματος που υπέβαλλε πριν από μια εβδομάδα ο αναπλ. υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, με δεδομένο ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος είχε μετατεθεί στις 31 Μαρτίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες. Στο αιτιολογικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο διαγωνισμός θα επαναπροκηρυχθεί σε ένα στάδιο (αντί των δύο, που είχε κατά παρέκκλιση αποφασιστεί) «γεγονός που θα έχει σαν αποτέλεσμα να συντμηθεί ο χρόνος δημοπράτησης του έργου». Παράλληλα αναφέρεται ότι θα εξεταστούν και οι αντιρρήσεις της κατασκευαστικής εταιρίας ΜΕΤΚΑ ΑΕ (που είχε καταθέσει προδικαστική προσφυγή εκτιμώντας σύμφωνα με πληροφορίες ότι η πραγματοποίηση των μελετών στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης δημιουργούσε πλεονέκτημα σε ορισμένες εταιρίες).

«Εγκρίνουμε την επαναδημοπράτηση του έργου το συντομότερο δυνατό, με βάσει την εγκεκριμένη μελέτη οδοποιίας», αναφέρει η απόφαση του κ. Σταθάκη, κλείνοντας έτσι τη συζήτηση σχετικά με τροποποίηση της χάραξης. Ωστόσο στην προσεκτικά διατυπωμένη απόφαση δεν γίνεται πουθενά λόγος για τη δημοπράτηση του έργου ως έχει (75 χλμ) ή σε τμήματα.

Υπενθυμίζεται ότι το οδικό τμήμα Πάτρας- Πύργου ήταν κομμάτι της Ολυμπίας Οδού και «αποσπάστηκε» με τον 4219/13 με τον οποίο επανεκκινήθηκαν τα «παγωμένα» έργα σε τέσσερις αυτοκινητόδρομους. Το έργο είναι ημιτελές (έχει κατασκευαστεί το 20%) και έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό 443 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer