Οργή και ταλαιπωρία...
Αλφαβητικά θα δοθούν οι συντάξεις
Οικονομία
01/07/2015 | 09:41

Νέα ταλαιπωρία έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες Έλληνες συνταξιούχους καθώς χθες τα ξημερώματα ανακοινώθηκε ότι οι συντάξεις θα καταβληθούν αλφαβητικά προς τους δικαιούχους.

Οι περίπου 1,5 εκατομμύριο συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ  θα πρέπει να περάσουν από το γκισέ μιας εκ των 968 τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή για να εξυπηρετηθούν.

Ήδη από νωρίς το πρωί σχεδόν σε όλα τα υποκαταστήματα παρατηρούνται ουρές από συνταξιούχους που περιμένουν μετά από τρεις ημέρες να σηκώσουν τα 120 ευρώ, το όριο ανάληψης για αυτή την εβδομάδα, δηλαδή, που αποφασίστηκε από το υπουργείο Οικονομικών για τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ΑΤΜ ή χρεωστικές.

Μοναδικές εξαίρεσεις η Τράπεζα Πειραιώς που ανακοίνωσε ότι η εξυπηρέτηση θα γίνει με σειρά προτεραιότητας και η Eurobank που μέσα απο ανακοίνωση της ενημέρωσε οτι “η αλφαβητική σειρά προτεραιότητας για την καταβολή των συντάξεων δεν τηρείται, καθώς δεν ήταν δυνατή η ενημέρωση των συνταξιούχων λόγω του προχωρημένου της ώρας που βγήκαν οι σχετικές ανακοινώσεις.”

Οργή και ταλαιπωρία

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί από το πρωί έξω από τις τράπεζες, όπου συνωστίζονται εκατοντάδες συνταξιούχοι, προκειμένου να παραλάβουν τα 120 ευρω από τα γκισέ των τραπεζών. Η αιφνιδιαστική ανακοίνωση ότι οι συντάξεις θα δίνονται αλφαβητικά, έχει προκαλέσει νέες εντάσεις στις ουρές της οργής και της αγανάκτησης από τους συνταξιούχους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμη και περιστατικά λιποθυμίας από ανθρώπους που έσπευσαν από τα ξημερώματα να μπουν την ουρά και ενημερώθηκαν ότι δεν θα πάρουν σήμερα το μέρος της σύνταξής τους, όπως υπολόγιζαν.

Να σημειωθεί ότι επικράτησε πανικός το πρωί, καθώς οι «μισές» συντάξεις του ΟΑΕΕ δεν είχαν ακόμη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Αργότερα, έγινε γνωστό ότι η πίστωση θα γίνει στις 11 το πρωί.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer