Σε δεύτερη μοίρα περνά η προστασία των υδρόβιων ειδών, στο όνομα της ενίσχυσης του θαλάσσιου τουρισμού.
Ανεξέλεγκτο ψάρεμα χωρίς άδεια με κυβερνητική βούλα
Οικολογία
23/11/2013 | 18:19

Το υπουργείο Ναυτιλίας επιδιώκει να επιτρέπεται σε τουρίστες που ναυλώνουν σκάφος αναψυχής στη χώρα μας να μπορούν να ψαρεύουν, χωρίς να απαιτείται η έκδοση άδειας από το τοπικό λιμεναρχείο, όπως ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 3 του άρθρου 14 «Γενικές Διατάξεις» του νομοσχεδίου «Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις» που έχει αναρτηθεί για δημόσια διαβούλευση: «Η διενέργεια θαλάσσιας ερασιτεχνικής αλιείας από τους επιβαίνοντες των πλοίων αναψυχής επιτρέπεται χωρίς να απαιτείται ο εφοδιασμός του πλοίου ή των επιβαινόντων με αντίστοιχες άδειες ερασιτεχνικής αλιείας. Οι διατάξεις του άρθρου 6 του ΠΔ 373/1985 (Α’ 131) δεν εφαρμόζονται στα πλοία αναψυχής για τα οποία δεν απαιτείται εφεξής ο εφοδιασμός με ερασιτεχνική άδεια αλιείας. Οι επιβάτες των πλοίων αναψυχής μπορούν να πραγματοποιούν ερασιτεχνικές καταδύσεις αναψυχής, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις της ισχύουσας νομοθεσίας». Στο άρθρο 1 του ίδιου νομοσχεδίου ως πλοίο αναψυχής θεωρείται «κάθε σκάφος ολικού μήκους άνω των επτά (7) μέτρων ιστιοφόρο ή μηχανοκίνητο, το οποίο έχει τη δυνατότητα από τη γενική κατασκευή του να χρησιμοποιείται για την εκτέλεση ταξιδιών αναψυχής».

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, εξήγγειλε ότι καταργούνται οι άδειες ερασιτεχνικής αλιείας και για τους πολίτες και για τα σκάφη, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βαρβιτσιώτης σχεδιάζει να προβεί άμεσα στη σύνταξη υπουργικής απόφασης για την επιμήκυνση ανανέωσης των αδειών αλιείας πέρα των δύο ετών, που ισχύει σήμερα. Ως στόχος προβάλλεται ο περιορισμός της γραφειοκρατίας ώστε στελέχη του Λιμενικού να απεγκλωβιστούν και να χρησιμοποιηθούν σε επιχειρήσεις του Σώματος.

skafos

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer