Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα σημάδια για τη φετινή Τουριστική περίοδο όσον αφορά την Κεφαλονιά.
Ανησυχητικά είναι τα σημάδια για τη φετινή Τουριστική περίοδο
Δημοφιλή
17/03/2015 | 13:21

Εξαιρετικά ανησυχητικά είναι τα σημάδια για τη φετινή Τουριστική περίοδο όσον αφορά την Κεφαλονιά.
Τους τελευταίους δύο μήνες, όλα δείχνουν ότι οι αναταραχές της κεντρικής πολιτικής σκηνής επηρεάζουν αρνητικά το κλίμα στο εξωτερικό και ο αντίκτυπος φαίνεται πλέον καθαρά στο νησί μας.
Συγκεκριμένα οι κρατήσεις στις βίλες παρουσιάζουν σημαντική κάμψη κάτι το οποίο θα επηρεάσει εξαιρετικά αρνητικά την εικόνα του νησιού το καλοκαίρι, αφού οι πελάτες των βιλών είναι αυτοί που ξοδεύουν τα περισσότερα χρήματα κατά τη διαμονή τους. Επίσης η ζήτηση για καταλύματα έχει μειωθεί αισθητά όπως πληροφορούμαστε από τοπικούς πράκτορες.
Το κακό διεθνές κλίμα επιδεινώνει η αδύναμη παρουσία του νησιού μας τόσο σε επίπεδο ιδιωτικού τομέα όσο και σε επίπεδο Δήμου και Περιφέρειας. Κανένας δεν μπορεί να ξεχάσει την όχι και τόσο καλή παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού και την απερίγραπτη εικόνα του νησιού μας.
Την ίδια στιγμή το Αιγαίο δεν δείχνει σημάδια κάμψης και οι τιμές ακολουθούν και αυτή την χρονιά ανοδική πορεία, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει την δυναμική του στην πράξη και όχι με δελτία τύπου όπως το Ιόνιο.
Μάλλον θα πρέπει να παίρνουμε μαθήματα από τα νησιά του Αιγαίου τα οποία οδηγούν τον Τουρισμό στην Ελλάδα και προωθούν το προϊόν τους με αυτό τον τρόπο:

Και να προσπαθήσουμε να μην επαναλάβουμε εικόνες ντροπής όπως αυτή: 5

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer