Το συμπέρασμα που βγήκε - προς αυτή την κατεύθυνση τάσσεται και η Περιφέρεια - είναι ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές
Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές κατά την τουριστική περίοδο
Κοινωνία
13/01/2015 | 13:08

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Συνάντηση στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας/Ιθάκης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης ανάμεσα στους εκπροσώπους της Περιφερειακής Αρχής, φορείς και μέλη εμπορικών συλλόγων προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Όπως ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους, ο Αντιπεριφερειάρχης, Παναγής Δρακουλόγκωνας και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Εμπορίου και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, Νικόλας Βαλλιανάτος θα πρέπει να βγει αυτή η απόφαση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου βάσει του νόμου 4177/2013 και γι αυτό το λόγο θέλησαν να θέσουν το ζήτημα σε διαβούλευση για να ακούσουν τις προτάσεις και απόψεις του εμπορικού κόσμου.

Το συμπέρασμα που βγήκε – προς αυτή την κατεύθυνση τάσσεται και η Περιφέρεια – είναι ότι τα καταστήματα πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές την τουριστική περίοδο (Απρίλιο με Οκτώβριο) έτσι ώστε να επωφελούνται οικονομικά οι έμποροι αλλά και να εξυπηρετούνται οι επισκέπτες που θα έρχονται στο νησί.

Την αντίθεση τους στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασαν μόνο ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Γιώργος Γαβρίλης και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος μέσω του Σταύρου Γρηγορόπουλου, θεωρώντας ότι το μέτρο αυτό ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και υποχρεώνει τους εργαζομένους να δουλεύουν περισσότερες ημέρες και ώρες δίχως να αμείβονται.

Την Περιφερειακή Αρχή εκπροσώπησαν ακόμη στη συνάντηση οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Παναγιώτης Φιλίππου και Σουζάνα Πεφάνη ενώ από τον Δήμο παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος, Σπύρος Ματιάτος και η Προϊσταμένη Αδειοδοτήσεων, Αφροδίτη Κατσιβέλη.

Ακόμη, έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Γεράσιμος Τιμοθεάτος, ο Κώστας Πρέντζας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αργοστολίου “Η Κράνη” μαζί με άλλα μέλη, ο πρώην Δήμαρχος Σάμης, Μανώλης Βαλέττας, ο εκπρόσωπος του ΕΟΤ, Γιάννης Κοκόλης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκάλας, Νίκος Κουρκουμέλης.

katasthmata (1) katasthmata (2) katasthmata (3) katasthmata (4) katasthmata (5) katasthmata (6) katasthmata (7) katasthmata (8) katasthmata (9) katasthmata (10) katasthmata (11) katasthmata (12) katasthmata (13) katasthmata (14) katasthmata (16) katasthmata (17) katasthmata (18) katasthmata (19)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer