Απεβίωσε η δασκάλα, αγωνίστρια και συγγραφέας Ελένη Φλωράτου- Παϊδούση.
Απεβίωσε μια σπουδαία ομογενής – Η Ελένη Φλωράτου
 Ομογένεια
07/12/2016 | 00:33

Επιμέλεια // Μαρία Χριστοφοράτος

Η δασκάλα, αγωνίστρια και συγγραφέας Ελένη Φλωράτου-Παϊδούση, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου άφησε την τελευταία της πνοή στο Κέντρο Αποκατάστασης στο οποίο νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.
Η κόρη της, Αννα Παϊδούση, το απόγευμα της Δευτέρας μέσω μιας ανακοίνωσης στον προσωπικό λογαριασμό στο Facebook, μοιράστηκε με συγγενείς και φίλους τη μοιραία είδηση και εξέφρασε τη θλίψη για τον θάνατο της μητέρας της. Και αντί της φωτογραφίας επέλεξε να αναρτήσει μια ανθοδέσμη με λευκά τριαντάφυλλα, δημιουργώντας έντονη συγκίνηση.
Η σοπράνο και δασκάλα αποκαλεί την εκλιπούσα μητέρα της ως «συνάδελφο, φίλη, καλλιτέχνιδα, διανοούμενη και εραστή της ομορφιάς και της αλήθειας». «Ακάματη αγωνίστρια για τη δικαιοσύνη και τους αδύναμους και καταπληκτική μητέρα για μένα και τον αδελφό μου Ντένη», καταλήγει το μήνυμα της κόρης της.
Πληροφορίες σχετικά με την κηδεία της δεν έχουν κοινοποιηθεί. Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού καθώς επίσης και άλλοι ομογενειακοί φορείς είχαν τιμήσει την εκλιπούσα για τους αγώνες της, για το συγγραφικό της έργο, καθώς επίσης και για την αγάπη της για την Ομογένεια και την Ελλάδα.
Οι ομογενειακοί φορείς πέρσι, στο πλαίσιο της εορτής των Γραμμάτων την τίμησαν μαζί με τον Λέανδρο Παπαθανασίου και τον Γιαννη Μιχαλάκη. Στη ζωή και στο έργο της εκλιπούσης είχε αναφερθεί ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών της Νέας Υόρκης Τάσος Μουζάκης.
Η Ελένη Παϊδούση γεννήθηκε στις 17 Μαϊου 1927 στην Ουάσιγκτον από Κεφαλλονίτες γονείς. Μετά την αποφοίτησή της από το Γυμνάσιο στο Αργοστόλι, φοίτησε για ένα χρόνο στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Το 1946 επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε Οικονομικά και Κοινωνιολογία και πήρε μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση από το St. John’s University.
Ακολούθησε το επάγγελμα της εκπαιδευτικού και εργάστηκε ως δασκάλα στο Δημόσιο σχολείο «PS11» του Κουίνς, ενώ διαμένει στη Νέα Υόρκη. Ποιήματα, μικρές ιστορίες και λογοτεχνικά άρθρα της Ελένης Παϊδούση έχουν δημοσιευτεί στον «Εθνικό Κήρυκα» και σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ.
Η εκλιπούσα ήταν ιδρυτικό μέλος του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού και υπήρξε ενεργό μέλος της Επιτροπής για Αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Χούντας.

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer