Μπορείς να έχεις το ποθητό αποτέλεσμα ακολουθώντας ορισμένους απλούς κανόνες
Απλά βήματα για να χάσεις κιλά πριν την παραλία
Life
23/05/2015 | 10:07

Όσο πλησιάζει το καλοκαίρι όλο και πιο συχνά σκεπτόμαστε τα περιττά κιλά που μας άφησε κληρονομιά η εποχή του κρύου. Και τότε αρχίζει η μάχη με το βάρος, η οποία πολλές φορές αγγίζει τα όρια της υπερβολής. Η υπερβολή στη μάχη εναντίον του βάρους έχει πολλές πτυχές. Για παράδειγμα, εξαντλητική άσκηση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς, αλλά και σε άλλα προβλήματα υγείας, αν δεν ληφθούν υπόψη ορισμένοι βασικοί παράμετροι όπως η φυσική κατάσταση, η κατάσταση της υγείας, αλλά και οι φυσικές δυνατότητες που δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους οι ίδιες.

Η επιθυμία να χαθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα περιττά κιλά, οδηγεί πολλούς ανθρώπους σε υπερβολικές δίαιτες οι οποίες κρύβουν πολλές φορές δυσάρεστες εκπλήξεις. Όλες αυτές οι υπερβολικές συμπεριφορές, οφείλονται στο ότι οι περισσότεροι είτε αγνοούν είτε υποτιμούν το γεγονός, ότι μια σωστή απώλεια βάρους θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 2 – 4 κιλών το μήνα.

Αυτό σημαίνει δυσάρεστες και ανεπιθύμητες επιπτώσεις. Όπως μάλιστα λένε οι ειδικοί, μια απώλεια βάρους της τάξης άνω των 4 – 5 κιλών το μήνα έχει ως συνέπεια την αυξημένη απώλεια υγρών και μυϊκού ιστού, με αποτέλεσμα αφενός να κουράζουμε πολύ γρήγορα το μεταβολισμό μας, αφετέρου τα κιλά που χάνονται να τα ξαναπαίρνουμε πολύ εύκολα.

Και όμως μπορεί να έχετε το ποθητό αποτέλεσμα ακολουθώντας ορισμένους απλούς κανόνες όπως:

  1. Μειώστε τις θερμίδες που παίρνετε και αυξήστε αυτές που δαπανάτε. Μια μείωση των θερμίδων κατά περίπου 600 – 800 ημερησίως από αυτές που ο οργανισμός χρειάζεται, οδηγεί σε μείωση του βάρους κατά μισό με 1 κιλό εβδομαδιαίως.
  2. Μειώστε τις τροφές με λίπος. Ετσι αντικαταστήστε το αρνί, το χοιρινό ή το κατσίκι με κοτόπουλο, ψάρι ή γαλοπούλα, τη φέτα και το σκληρό κίτρινο τυρί με ανθότυρο, τα γλυκά με κρέμα ή σοκολάτα με γλυκό του κουταλιού και μέλι, τα τηγανητά με ψητά.
  3. Να ξεκινάτε πάντα την ημέρα με καλό πρωινό.
  4. Να καταναλώνετε αρκετά σωστά γεύματα και μικρογεύματα (π.χ. ένα γιαούρτι, φρούτα) ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα.
  5. Να πίνετε αρκετά υγρά. Οι φυσικοί χυμοί, εκτός από το νερό που περιέχουν, αποτελούν και μια σημαντικότατη πηγή μετάλλων, βιταμινών και ιχνοστοιχείων, που βοηθά στην τόνωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια της δίαιτας.
  6. Ελέγξτε την κατανάλωση αλκοόλ.
  7. Περιορίστε τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι.
  8. Αυξήστε τη φυσική σας δραστηριότητα. Δεν χρειάζεται να πάτε σε γυμναστήριο, αλλά μπορείτε να προσαρμόσετε την καθημερινότητά σας ώστε να έχετε την ευκαιρία να περπατάτε. Για παράδειγμα, περπατήστε πριν ή μετά τη δουλειά, στα ψώνια χρησιμοποιήστε όσο δυνατόν περισσότερο τα πόδια σας, κάντε περισσότερες δουλειές του σπιτιού, χρησιμοποιείστε τις σκάλες (έστω και για το κατέβασμα) αντί για το ασανσέρ, μειώστε το χρόνο του καναπέ…
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer