Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να αποφυλακιστεί τελικώς ο πρώην υπουργός, καθώς συγκεντρώθηκαν οι 200.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο ως χρηματική εγγύηση
Αποφυλακίζεται σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Πολιτική
28/04/2017 | 09:35

Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να αποφυλακιστεί τελικώς ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, καθώς συγκεντρώθηκαν οι 200.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από το δικαστήριο ως χρηματική εγγύηση, μεταξύ πολλών άλλων περιοριστικών όρων.

Η διαδικασία αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, τελικώς, δεν κατέστη δυνατόν να ολοκληρωθεί χθες, παρά τη συγκέντρωση των χρημάτων, καθώς διάφορα διαδικαστικά θέματα δεν επιλύθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η αποφυλάκισή του για λόγους υγείας να έχει μετατεθεί για σήμερα, Παρασκευή, το αργότερο έως το μεσημέρι.

Τα χρήματα για την καταβολή της εγγύησης, όπως ανέφεραν οι συνήγοροί του, καταβλήθηκαν από φίλους και συνεργάτες του Ακη Τσοχατζόπουλου μετά την απόρριψη του αιτήματος που υποβλήθηκε στο δικαστήριο την περασμένη Τετάρτη αλλά δεν ευδοκίμησε. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου συνεχίζεται η δίκη για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, δεν δέχθηκε να μειώσει τη χρηματική εγγύηση των 200.000 ευρώ κάνοντας δεκτή και τη σχετική εισαγγελική εισήγηση, ενώ μόνο ένα μέλος του δικαστηρίου, που μειοψήφησε, πρότεινε το ποσό να «κατέβει» στις 100.000 ευρώ.

Ο πρώην υπουργός, πάντως μετά τη νοσηλεία του επί ένα μήνα και πλέον σε δημόσιο νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη και σε επέμβαση, κρατείται στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, απ’ όπου αναμένεται σήμερα να αποφυλακιστεί, αν δεν υπάρξει κάποια άλλη εκκρεμότητα. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε 20ετή κάθειρξη για μίζες σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ποινές πολυετών καθείρξεων είχαν επιβληθεί σε συγγενικά του πρόσωπα και σε στενούς συνεργάτες του.

Πηγή: kathimerini.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer