Από την Πέμπτη θα καταβάλλονται ποσά στους συνταξιούχους μέσω των τραπεζικών καταστημάτων.
Από την Πέμπτη και με πλαφόν οι συντάξεις
Οικονομία
29/06/2015 | 21:06

Από την Πέμπτη θα καταβάλλονται ποσά στους συνταξιούχους μέσω των τραπεζικών καταστημάτων σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές καθώς κρίθηκε ότι δεν υπάρχει χρόνος να λειτουργήσουν νωρίτερα. Και όταν θα ανοίξουν, οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να πάρουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξής τους. Θα ισχύσει και πάλι το όριο των 60 ευρώ ανά ημέρα. Έτσι, συνταξιούχος που θα πάει την Πέμπτη στο τραπεζικό κατάστημα θα εισπράξει, το μέγιστο 300 ευρώ.

Ουσιαστικά, πρόκειται για υπαναχώρηση καθώς μέχρι και το πρωί η κυβέρνηση ισχυριζόταν ότι θα δοθεί μια ολόκληρη σύνταξη στους συνταξιούχους. Αυτό άλλωστε προέβλεπε και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το γεγονός ότι και οι συνταξιούχοι θα υπαχθούν στον περιορισμό των 60 ευρώ –έστω και αν θα μπορούν να παίρνουν μαζεμένα τα χρήματα μέσω του καταστήματος- θα καθοριστεί με υπουργική απόφαση.

Κυβερνητικές πηγές προσκείμενες στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο οι τράπεζες να ανοίξουν και νωρίτερα από την επόμενη Τρίτη έστω και για περιορισμένο αριθμό συναλλαγών. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές , θα υπάρξει έκδοση οδηγίας που θα καθορίζει το ποιες συναλλαγές θα εκτελούνται.

Σύμφωνα με τα ίδια κυβερνητικά στελέχη, ο μέχρι τώρα προγραμματισμός προβλέπει ότι η Εθνική θα λειτουργήσει 250 καταστήματα, η Πειραιώς επίσης 250 καταστήματα, η Alpha 200 καταστήματα και η  Eurobank είναι 150 καταστήματα.Ήδη, ανέφεραν νωρίτερα οι κυβερνητικές πηγές, έχει λειτουργήσει η αρμόδια επιτροπή για την έγκριση των τραπεζικών συναλλαγών στο εξωτερικό και ήδη έγινε δεκτό το πρώτο αίτημα.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να ολοκληρώσουν συναλλαγές με το εξωτερικό, θα πρέπει να απευθύνονται στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται και οι τράπεζες θα μεταφέρουν το αίτημα στην Επιτροπή.

Πολλά προβλήματα έχουν δημιουργηθεί με τις επιχειρήσεις που θέλουν να καταθέσουν μετρητά. Αυτές οι επιχειρήσεις, επισημαίνουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, θα πρέπει να απευθύνονται στις τράπεζές τους ενώ θα επιδιωχθεί να βρεθεί πρακτική λύση για όσους θέλουν να πιστώσουν τα μετρητά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Πηγή: thetoc.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer