Η επίσημη έναρξη γίνεται αύριο Σάββατο στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου
Αρχίζουν οι εκδηλώσεις της «Εβδομάδας των Αποδήμων»
 Ομογένεια
31/07/2015 | 20:29

Με Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο νέος Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων «Οδυσσεύς» κ.Διονύσης Βλάχος με τους συνεργάτες του στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Κέφαλος», προς τα τοπικά ΜΜΕ, κατ’ουσίαν σηματοδοτείται και η έναρξη των Εκδηλώσεων στην Κεφαλονιά για το 2015.

Συγκεκριμένα, τόσο ο κ.Πρόεδρος,όσο και ο Επ.Πρόεδρος Δρ Μαρίνος Χιόνης, η Α/Πρόεδρος κ.Αγγελική Χιόνη και ο Α/Δήμαρχος κ.Ευάγγελος Κεκάτος παρουσίασαν το αναλυτικό Πρόγραμμα με θέμα: «Πολιτισμός & Ανάπτυξη ΙΙ», που είναι Αφιερωμένο στη Μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλονιάς Γεράσιμου Φωκά, τους στόχους της Ομοσπονδίας και το σχέδιο υλοποίησης του Μουσείου Μετανάστευσης.

Τη Συνέντευξη τίμησαν με την παρουσία τους δύο εξαιρετικά διακεκριμένες προσωπικότητες των Γραμμάτων και των Τεχνών, ο Συγγραφέας και Ζωγράφος κ.Γεράσιμος (Μάκης) Λυκούδης, ο οποίος προσέφερε ευγενώς έναν κορυφαίο πίνακά του με θέμα τη Μετανάστευση και τα Βιβλία του : «Ένας μύθος, 31 ποιήματα & ένα διήγημα» και «Αλεξιάδα, Ροβέρτος Γυισκάδος και Ομηρική Ιθάκη» και η διεθνής Καλλιτέχνης κ.Άδα Σιμάτου – Καρμίρη, που θα τιμήσει με το Καλλιτεχνικό της Πρόγραμμα την Τελετή Έναρξης.

Επίτιμος Πρόεδρος του Συνεδρίου είναι ο Ακαδημαϊκός και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Cambridge κ. Αθανάσιος Φωκάς και η επίσημη έναρξη γίνεται στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη Αργοστολίου το Σάββατο 1 Αυγούστου στις 19.00.

KEK KEK1 KEK3 KEK4

 

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer