Η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στην αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη. Δείτε πώς διαμορφώνονται οι τιμές κατά μέσο όρο σε ελληνικούς προορισμούς
Αυξήθηκαν οι τιμές των ξενοδοχείων στην Ελλάδα τον Αύγουστο
Τουρισμός
08/08/2014 | 22:00

Την ανιούσα τράβηξαν οι τιμές στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα στην Ελλάδα τον Αύγουστο, αφού η χώρα μας είναι ανάμεσα στους πιο ακριβούς ξενοδοχειακούς προορισμούς στην Ευρώπη.

Μάλιστα, η Ελλάδα τον τελευταίο μήνα του φετινού καλοκαιριού κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση στην αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη. Αυτά είναι
τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το μήνα Αύγουστο 2014.

Τη μεγαλύτερη αύξηση τιμών τον Αύγουστο, σε ετήσια βάση, παρουσιάζει η Λευκάδα καθώς τον περασμένο Αύγουστο, η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση κυμαινόταν στα 109 ευρώ, ενώ φέτος σκαρφαλώνει στα 172 ευρώ (αύξηση 58%).

Τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις μεγαλύτερες αυξήσεις, καταλαμβάνουν τα Φηρά της Σαντορίνης με ποσοστό 47%, ενώ η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση σκαρφαλώνει στα 318 ευρώ έναντι 217 ευρώ τον προηγούμενο Αύγουστο.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Σκιάθος με ποσοστό αύξησης 34%, με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 98 ευρώ έναντι 73 ευρώ τον Αύγουστο του 2013.

Ακολουθεί η κοσμοπολίτικη Μύκονος με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να σκαρφαλώνει στα 402 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Αντίστοιχα, την ίδια περίοδο πέρυσι η μέση τιμή δίκλινου δωματίου κυμαινόταν στα 299 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, στην αντίπερα όχθη των μεγαλύτερων μειώσεων, τα σκήπτρα κρατά η Αστυπάλαια, με τη μείωση των ξενοδοχειακών τιμών να αγγίζει το 35%(108 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 166 το προηγούμενο έτος). Ακολουθεί ένας από τις δημοφιλέστερους οικογενειακούς προορισμούς των τελευταίων ετών, τα Σύβοτα Θεσπρωτίας με ποσοστό μείωσης τιμών 22% και μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στα 125 ευρώ, έναντι 161 ευρώ το περασμένο έτος.

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην αύξηση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη

Η Ελλάδα μαζί με τη Μεγάλη Βρετανία αποτελούν τις πρωταθλήτριες στην αύξηση των μέσων ξενοδοχειακών τιμών για τον Αύγουστο 2014 με ποσοστό 21% και τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 158 ευρώ, έναντι 131 ευρώ τον Αύγουστο του 2013.

Την ίδια στιγμή τα ανταγωνιστικά προς την Ελλάδα κράτη, παρουσιάζουν μια μικρή αύξηση των ξενοδοχειακών τιμών σε σχέση με τον περασμένο Αύγουστο. Το μικρότερο ποσοστό αύξησης (1%) ανήκει στην Τουρκία η οποία διατηρεί τις τιμές της στα ίδια επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

Η μέση τιμή ανά διανυκτέρευση στην Ισπανία κυμαίνεται στα 114 ευρώ έναντι 101 ευρώ τον Αύγουστο του 2013 και στην Πορτογαλία στα 105 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 105 ευρώ το 2013.  Ακόμα και η κατά παράδοση ακριβή Ιταλία, το φετινό Αύγουστο είναι πιο φθηνή από την Ελλάδα με τη μέση τιμή ανά διανυκτέρευση να κυμαίνεται στα 125 ευρώ έναντι 122 ευρώ πέρυσι.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της Τrivago δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται στις ένα εκατομμύριο καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 45 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα.
Πηγή: voria.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer