Πότε θα γίνουν εκλογές; Τι έλεγε πολιτικός αρχηγός σε στενό συνεργάτη του.
Αυτές είναι οι δύο πιθανές ημερομηνίες για εκλογές
Δημοφιλή
01/02/2017 | 19:43

Πότε θα γίνουν εκλογές; Είναι το ερώτηµα του 1 εκατ. δολαρίων. Τι έλεγε πολιτικός αρχηγός σε στενό συνεργάτη του: «Το νωρίτερο την Κυριακή 19 Μαρτίου, το αργότερο τον Ιούνιο του 2018». Τι ακριβώς εννοεί; Αν δεν έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση µέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τότε ο πρωθυπουργός µπορεί να ενεργοποιήσει το σενάριο της ηρωικής εξόδου και τον συµφέρουν οι εκλογές µε λίστα, γιατί, διαφορετικά, υπάρχει κίνδυνος να εκλεγούν όσοι δεν διετέλεσαν βουλευτές την τελευταία διετία και, εποµένως, να προκύψει µια Κοινοβουλευτική Οµάδα εντελώς ανεξέλεγκτη από τον ίδιο.
Αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόµος, προκειµένου να σωθεί ό,τι σώζεται από τις δυνάµεις του ΣΥΡΙΖΑ, τότε εκλογές θα γίνουν πριν από το τέλος του ελληνικού προγράµµατος, τον Αύγουστο του 2018, γιατί, διαφορετικά, θα πρέπει να υπογραφεί νέο Μνηµόνιο από την παρούσα κυβέρνηση για το καινούργιο δάνειο που θα µας δοθεί (στην καλύτερη περίπτωση, γιατί στη χειρότερη απλώς θα χρεοκοπήσουµε).
Ο αντίλογος λέει ότι, αν κλείσει η αξιολόγηση, µπούµε στο πρόγραµµα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και βγούµε στις αγορές, φτάνουµε άνετα στο 2019. Αλλά όλοι γνωρίζουµε το ανέκδοτο µε τη γιαγιά, τα ρουλεµάν και το πατίνι.

Πηγή: parapolitika.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer