Σήμερα Σάββατο στο ανοιχτό θέατρο του Πόρου
Βραδιά παραδοσιακών χορών από το “Παλιόκαστρο”
Πολιτισμός
02/07/2016 | 09:02

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πάστρας ”Το Παλιόκαστρο” σας προσκαλεί στην ετήσια χορευτική του εκδήλωση   τo ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Ιουλίου 2016 ,ώρα 20:45 στο ανοικτό θέατρο Πόρου.

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων:

”Πηνελόπη” Σκάλας, “Πρόνησος Πόρου”, “Παλιόκαστρο” Πάστρας , και ο “Λαογραφικος & Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων Ημαθίας .

Η εκδήλωση είναι συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας & Ιθάκης και της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ .

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

“Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου

και Περιχώρων Ημαθίας”

Ο “Λαογραφικός & Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων Ημαθίας” ιδρύθηκε στις 18 Μαρτίου 1993.Σκοπός του ήταν και είναι η διάσωση και διάδοση της τοπικής παράδοσης και του μουσικού της πλούτου της περιοχής του Ρουμλουκιού. Ήθη, έθιμα, τραγούδια, παραδόσεις που έτειναν να ξεχαστούν έγιναν γνωστά στο πανελλήνιο και όχι μόνο. Το χορευτικό του τμήμα έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως Κρήτη, Κάρπαθο, Πάτρα, Λευκάδα, Σαντορίνη. Έχει δώσει το παρόν σε εκδηλώσεις στη Σερβία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία, όπως και στα εγκαίνια της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Τα μέλη του συλλόγου είναι περίπου 250. Αριθμούν 4 τμήματα διαφορετικών ηλικιών.

Από τις εκδηλώσεις του συλλόγου , ξεχωρίζουν το έθιμο «Ρουγκάτσια» και γουρουνοχαρά, που πραγματοποιείται τις γιορτές των Χριστουγέννων, «οι Λαζαρίνες», το Σάββατο του Λαζάρου, και η μεγάλη εκδήλωση για την εορτή του πολιούχου της ενορίας του Τιμίου Προδρόμου στις 28 και 29 Αυγούστου, όπου συμμετέχουν συγκροτήματα από την ευρύτερη περιοχή αλλά και όλη την Ελλάδα.

Φέτος για πρώτη χρονιά ο σύλλογος διοργάνωσε τον «Δρόμο των 21 μαθητών», ο οποίος ήταν αφιερωμένος στους μαθητές που σκοτώθηκαν στο τροχαίο των Τεμπών.

Επίσης συμμετείχε στην λαμπαδηδρομία για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Ρίο της Βραζιλίας.

pastra

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer