Με απόφαση του υπουργείου Υποδομών ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης του δρόμου μέσα στη καρδιά της Τουριστικής περιόδου.
Βόμβα Μεγατόνων: Κλείνει οριστικά η παραλία του Μύρτου
Δημοφιλή
16/06/2014 | 14:25

Μία εντολή του Υπουργείου Υποδομών βάζει στην κυριολεξία φωτιά σε ολόκληρο το νόμο! Με το αριθμ Πρω. Δ1/ο/2117-13-6-2014 έγγραφό του (1η και 2η φωτο-κάντε κλικ), το Υπουργείο Υποδομών δίνει εντολή στην Περιφέρεια και τον Δήμο Κεφαλονιάς να κλείσει τον δρόμο του Μύρτου προκειμένου να εκτελεστεί το έργο της αποκατάστασης από τους πρόσφατους σεισμούς και να εκλείψει ο κίνδυνος κατολίσθησης των βράχων.

Μάλιστα ο Δήμος Κεφαλλονιάς είχε προτείνει στο Υπουργείο το έργο (για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος) να εκτελεστεί τον Σεπτέμβρη προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο του Μύρτου μέσα στην καλοκαιρινή σεζόν, όμως προσέκρουσε στην κατηγορηματική άρνηση του Υπουργείου που υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για τυχόν κατολισθήσεις που μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνες για ανθρώπινες ζωές. Συμφώνησε όμως σε μία συμβιβαστική λύση, το έργο να γίνει σε δύο μέρη. Το πρώτο τώρα και το δεύτερο μέρος τον Σεπτέμβρη Έτσι με το έγγραφο του που κοινοποιείται και στην Αστυνομία και στην Εισαγγελεία ζητεί ΑΜΕΣΑ να κλείσει ο δρόμος από τώρα μέχρι περίπου τα μέσα Ιουλίου!
Ακολούθως η Περιφέρεια με δύο έγγραφά της (φωτο 3 και 4) ζητεί να εφαρμόσει ο Δήμος αμέσως την ΕΝΤΟΛΗ του Υπουργείου Υποδομών προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.
Πρόκειται ασφαλώς για μία πολύ σοβαρή εξέλιξη που ενδεχομένως να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων μια και μπαίνουμε στην καρδιά της τουριστικής σεζόν και η παραλία του Μύρτου είναι το σήμα κατατεθέν του τουρισμού μας, πόλος έλξης χιλιάδων επισκεπτών!

egrafo1 egrafo2-209x300 egrafo3-229x300 egrafo4-218x300 egrafo-239x300

Πηγή: Εφημερίδα Ανεξάρτητος

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer