«Πρέπει να περιμένουμε να κατακάτσει η σκόνη από το αποτέλεσμα του Brexit και να μη γίνονται δηλώσεις εν θερμώ που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά», υποστήριξε o θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού
Γαλιατσάτος: «Απαιτείται ψυχραιμία στον τουριστικό κλάδο»
Τουρισμός
27/06/2016 | 18:49

«Είναι παρακινδυνευμένη κάθε πρόβλεψη -αυτές τις ημέρες- για την τουριστική κίνηση από τη Μ. Βρετανία προς την Ελλάδα», υποστήριξε σε σημερινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού και τουριστικής προβολής Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος συνέστησε ψυχραιμία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι, «πρέπει να περιμένουμε να κατακάτσει η σκόνη από το αποτέλεσμα του Brexit και να μη γίνονται δηλώσεις εν θερμώ που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά».

Όπως εκτίμησε ο κ. Γαλιάτσατος, δεδομένου, αφενός, ότι η βρετανική οικονομία είναι ισχυρή και, αφετέρου, ότι η Βρετανία είναι ο μεγαλύτερος πελάτης τουρισμού για τη Ελλάδα, η κατάσταση -τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον ελληνικό τουριστικό τομέα- θα ισορροπήσει. Μάλιστα, εις επίρρωσιν των ισχυρισμών του, επεσήμανε ότι και κατά το παρελθόν είχαν υπάρξει γεγονότα, όπως ο πόλεμος των Φόκλαντς το 1982 και η καταβύθιση της βρετανικής οικονομίας από τον Τζόρτζ Σόρος τον μαύρο Σεπτέμβριο του 1992, όπου υπήρχαν εκτιμήσεις για μεγάλου μεγέθους καταστροφή, οι οποίες, όμως, τελικά δεν επιβεβαιώθηκαν.

Πηγή: ert.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer