Παρέμβαση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού στο σεμινάριο με θέμα «Οικοτουρισμός και προστασία της Βιοποικιλότητας»
Γαλιατσάτος: “Δεν μπορούμε ότι λήγει σε –ικός να το βαφτίζουμε ειδική μορφή τουρισμού”
Τουρισμός
17/11/2014 | 15:43

Η ΠΙΝ μαστίζεται από την οξύτερη εποχικότητα σε σύγκριση με τις άλλες περιφέρειες της χώρας μας, κάτι το οποίο σημαίνει ότι το μείγμα του προϊόντος μας πρέπει να εμπλουτιστεί και τότε θα διαφοροποιηθεί επί τα βελτίω και το μείγμα της πελατείας μας.

Η δράση του Φορέα του Αίνου μπορεί να συνεισφέρει και με το παραπάνω, εάν και εφόσον ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του τουριστικού προϊόντος μας, βελτιώνοντας το ποιοτικό κέντρο βάρους του, για ν’ αποκτήσουμε μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στις αγορές με απώτερο στόχο τη συνεχή εξέλιξη μας.

Δεν μπορούμε ότι λήγει σε –ικός να το βαφτίζουμε ειδική μορφή τουρισμού. Οι ειδικές μορφές τουρισμού προκύπτουν μέσα από την αναλυτική τμηματοποίηση της ζήτησης, δηλαδή, μέσα από εντελεχή μελέτη των αγορών, σημερινών και μελλοντικών των πελατών.

Το αποτέλεσμα της τμηματοποίησης για να μορφοποιηθεί σε προϊόν και κυρίως για να ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων ενός τουριστικού προορισμού, πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις.

Να είναι επενδυτικά ελκυστικό

Η ζήτηση να είναι ικανή, δηλαδή οι όροι, το κόστος και οι προοπτικές της επένδυσης να επιτρέπουν τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία.

Διαφορετικά το ενδιαφέρον παραμένει σε φιλολογικό επίπεδο. Όμως εντάσσοντας τις δράσεις αυτές στο χαρτοφυλάκιο του προϊόντος «ήλιος – θάλασσα», μπορεί να υποβοηθηθεί μελλοντικά και η δημιουργία ενός άλλου προϊόντος, όπως είναι ο «τουρισμός πόλης – city break».

Θα είχα την τιμή να βρεθούμε σύντομα και να εξετάσουμε δυνατότητες πραγματοποίησης και μεγιστοποίησης του αποτελέσματος των προαναφερομένων.

Καλή επιτυχία στις εργασίες του σεμιναρίου σας.

Μ’ εκτίμηση

Ο Αντιπεριφερειάρχης

Σπύρος Γαλιατσάτος

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer