Πρέπει να μιλάς την ώρα της κρίσης και όχι αργότερα στις κηδείες και τα μνημόσυνα.
Δεν θέλω να σβήσουν τα φώτα τής χώρας μου
Ανδρεας Κωνσταντατος
02/07/2015 | 12:15

kwnstantatosΤου Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον ελληνικό λαό να απορρίψει την πρόταση των δανειστών για μέτρα περίπου 9 δισεκατομμυρίων ευρώ, -ο ίδιος με την υπογραφή του πρότεινε μέτρα σχεδόν 8 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο Γιουνκερ, προσδιόρισε τη τελική διαφορά στα 60 εκατομμύρια !!!! Τα μέτρα αυτά αφορούσαν το κλείσιμο του δεύτερου μνημονίου. Το δεύτερο μνημόνιο τελείωσε τα μεσάνυχτα της Τρίτης και τόσο η πρόταση του πρωθυπουργού όσο και των δανειστών δεν ισχύει. Ως εκ τούτου οι Έλληνες καλούνται να ψηφίσουν σ ένα ερώτημα για μέτρα που δεν υπάρχουν.
Αυτό είναι το ένα.
Το δεύτερο είναι τα μέτρα που θα έρθουν ,αν υπάρξει κάποια συμφωνία μετά το δημοψήφισμα.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πάλι με την υπογραφή του, προχθές, ζήτησε νέο δάνειο από τους Ευρωπαίους, ύψους 29 δισεκατομμυρίων ευρώ, για τα επόμενα δυο χρόνια. Τόσο υπολόγισε τις ανάγκες του ελληνικού κράτους. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα που θα ληφθούν -περιοριστικά μέτρα για μισθούς, συντάξεις, φόρους – θα είναι πολλαπλάσια από αυτά που προέβλεπε η πρόταση των δανειστών.
Έχουμε λοιπόν το παράδοξο ο πρωθυπουργός, να θέτει σε δημοψήφισμα την πρόταση των δανειστών, να ζητά την απόρριψη της και την ίδια στιγμή, να προτείνει νέο σκληρότερο μνημόνιο . Γιατί μην νομίζει κανείς, ότι μπορεί να μας δώσει η Ευρώπη η άλλος οργανισμός τόσο μεγάλο δάνειο χωρίς σκληρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και μέτρων, με την οικονομία μάλιστα να χειροτερεύει όσο περνά ο καιρός.
Το τρίτο είναι τι θα γίνει, αν το αποτέλεσμα είναι “Όχι”. Τότε η επίτευξη οποιασδήποτε συμφωνίας, ακόμα και με τα πιο σκληρά μέτρα, θα είναι αφόρητα δύσκολη. Έως ότου επιτευχθεί οι τράπεζες θα παραμείνουν για μέρες κλειστές -αφού δεν έχουν χρήματα- και τα περιοριστικά μέτρα ανάληψης και κίνησης κεφαλαίου θα διαρκέσουν για χρόνια, με μεγάλη πιθανότητα κουρέματος των καταθέσεων ,όπως έγινε και στην Κύπρο. (Δεν υπάρχει όριο ασφάλειας στα 100 000 ευρώ αν οι τράπεζες καταρρεύσουν).
Στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία και με δεδομένο ότι οι τράπεζες έχουν δώσει τα δάνεια των Ελλήνων, ενέχυρα στην ΕΚΤ για τη ρευστότητα από τον ELA, τότε η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε έκδοση νέου νομίσματος υποτιμημένου, σε μια υποτιμημένη δραχμή. Άρα οι Έλληνες δανειολήπτες, θα παίρνουν μισθούς και συντάξεις σε δραχμές και θα εξοφλούν τα δάνεια τους στην νέα ισοτιμία του ευρώ.
Και ένα τελευταίο για την πολιτική ικανότητα και διορατικότητα του κ Τσιπρα . Πρέπει να προσπαθήσεις πάρα πολύ για να κάνεις δημοψήφισμα, όταν ξέρεις πως δεν έχεις χρήματα, όταν ξέρεις πως τελειώνει το πρόγραμμα που εσύ είχες υπογράψει , όταν ξέρεις πως δεν θα ξεπληρώσεις τη δόση στο ΔΝΤ και η χώρα μπαίνει σε πορεία χρεοκοπίας , όταν σε έχουν προειδοποιήσει πως χωρίς χρήματα οι τράπεζες θα κλείσουν.
Η ιστορία αυτή του κ Τσίπρα του κ. Βαρουφάκη , του Καμμένου , της Ζωής, του Λαφαζάνη και η τραγική κατάληξη της, για τη χώρα και για τους Έλληνες ,θα διδάσκεται στην πολιτική και οικονομική επιστήμη, ως η μεγαλύτερη πολιτική ανοησία, ως παράδειγμα προς αποφυγή . Πήραν μια χώρα κατεστραμμένη με τεράστια ανεργία, με φτώχεια με δυστυχία και την οδήγησαν σε μεγαλύτερη κρίση , πιο βαθιά στον γκρεμό και ένα βήμα πριν την έξοδο μας από την Ευρώπη . Αλήθεια ,θα ζητάμε μεθαύριο τη βοήθεια της Αλβανίας και των Σκοπίων για μεσολάβηση στην Ευρώπη ;
Τα γράφω αυτά γιατί πιστεύω οτι κανείς πρέπει να μιλά την ώρα της κρίσης και όχι αργότερα στις κηδείες και τα μνημόσυνα και γιατί δεν θέλω να σβήσουν, τα φώτα της χώρας μου .
Καλή τύχη σύντροφοι από τη Δευτέρα….

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer