Στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Ξεριζωμένο (Τρωιανάτα) βρέθηκε χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, χοροστατώντας στον εσπερινό για την εορτή της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής
Δημήτριος: “Η σχέση μας με τον Θεό είναι σχέση με τη ζωή…”
Εκκλησία
26/07/2016 | 20:57

Της Γιάννας Κουλουμπή


Στο ναό της Αγίας Παρασκευής στο Ξεριζωμένο (Τρωιανάτα) βρέθηκε χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, χοροστατώντας στον εσπερινό για την εορτή της οσιομάρτυρος Αγίας Παρασκευής.

Στο γραφικό εκκλησάκι με το χαρακτηριστικό πεύκο στην είσοδο και την μοναδική θέα, οι πιστοί δεν σταμάτησαν λεπτό να εισέρχονται για να προσκυνήσουν, να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν.

Ο Μητροπολίτης Δημήτριος επέλεξε στο κήρυγμά του να αναφερθεί στην έννοια του «μάρτυρα» και του «μαρτυρίου», δίνοντας παραδείγματα από τη ζωή της Αγίας Παρασκευής. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για τριαδική υπόσταση του Θεού και τις «μαρτυρίες» για την παρουσία του στη ζωή του ανθρώπου στον κόσμο της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης.

Επιπροσθέτως, ερμήνευσε την έννοια της πίστης του ανθρώπου προς τον Θεό και σχολίασε τα πνευματικά προσόντα εκείνα που μας φέρνουν πραγματικά κοντά του, ώστε να έχουμε προσωπική επαφή μαζί του, παρά την θνητότητά μας και τις μεταβολές του χαρακτήρα μας.

Σημαντικά ήταν ακόμη όσα είπε για τις «μαρτυρίες» εκείνες που επαληθεύουν ότι ο Θεός είναι μαζί μας και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να κατανοήσουμε πως η σχέση μαζί του είναι πραγματικά σχέση ζωής. Μια τέτοια «μαρτυρία» είναι κι εκείνη της Αγίας Παρασκευής, η οποία με την βαθιά της πίστη «μαρτυρεί» τον Θεό και αποδεικνύει ότι η προσωπική σχέση με το Θεό είναι σχέση με τη ζωή.

xerizemeno (1) xerizemeno (2) xerizemeno (3) xerizemeno (4) xerizemeno (5) xerizemeno (6) xerizemeno (7) xerizemeno (8) xerizemeno (9) xerizemeno (10) xerizemeno (11) xerizemeno (12) xerizemeno (13) xerizemeno (14) xerizemeno (15) xerizemeno (16) xerizemeno (17) xerizemeno (18) xerizemeno (19) xerizemeno (20) xerizemeno (21) xerizemeno (22) xerizemeno (23) xerizemeno (24) xerizemeno (25) xerizemeno (26) xerizemeno (27) xerizemeno (28) xerizemeno (29) xerizemeno (30) xerizemeno (31) xerizemeno (32) xerizemeno (33) xerizemeno (34) xerizemeno (35) xerizemeno (36) xerizemeno (37) xerizemeno (38) xerizemeno (39) xerizemeno (40) xerizemeno (41) xerizemeno (42) xerizemeno (43)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer