Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κατάφερε το βράδυ του Μ. Σαββάτου εκείνο που κανείς εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε καταφέρει, να συγκεντρώσει τους πιστούς, μικρούς και μεγάλους, γύρω από το Ευαγγέλιο, στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, ψάλλοντας όλοι μαζί το "Χριστός Ανέστη"...
Δημήτριος: Ψηλά το κεφάλι και όλα θα γυρίσουν εκεί που πρέπει! (βίντεο)
Εκκλησία
01/05/2016 | 12:39

Της Γιάννας Κουλουμπή
Κάμερα // Γιάννης Πρασσίδης

 

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κατάφερε το βράδυ του Μ. Σαββάτου εκείνο που κανείς εδώ και πολλά χρόνια δεν είχε καταφέρει, να συγκεντρώσει τους πιστούς, μικρούς και μεγάλους, γύρω από το Ευαγγέλιο, στην κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, ψάλλοντας όλοι μαζί το “Χριστός Ανέστη”…

Μια περίεργη παράδοση εδώ και χρόνια ήθελε την κεντρική Πλατεία Αργοστολίου “άβατο” κατά τη διάρκεια της Ανάστασης, αφού η συνεχής ρίψη κροτίδων δεν άφηνε περιθώρια στους πιστούς να παραβρίσκονται και η εικόνα που δημιουργούταν ήταν εκείνη μιας άδειας πλατείας με μια εξέδρα στη μέση και τους ιερείς πάνω σε αυτή να προσπαθούν να κάνουν Ανάσταση.

Ο λόγος του Δημητρίου όμως όλο το προηγούμενο διάστημα και ιδιαίτερα η πρωτοβουλία που πήρε να γίνει λιτάνευση των Επιταφίων του Αργοστολίου κοινά τη Μ. Παρασκευή, “κέρδισαν” ακόμη και τους πιο δύσκολους. Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και το μήνυμα της Ανάστασης ακούστηκε παντού στην πόλη του Αργοστολίου. Οι δε κροτίδες έπεσαν, αλλά χωρίς να εμποδίσουν την τελετή της Αναστάσεως.

_DSC0147

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης, ολοκληρώνοντας την τελετή ευχήθηκε σε όλους να έχουν διαρκή και μόνιμη τη χαρά της Ανάστασης στην καρδιά τους, αφού αυτή είναι η μόνη ελπίδα. “Ο Χριστός μένει εις τον αιώνα και ζωήν πολιτεύεται” είπε και συνέχισε “Χριστός Ανέστη αδελφοί. Χριστός Ανέστη Κεφαλλήνες! Το κεφάλι ψηλά και όλα θα γυρίσουν εκεί που πρέπει. Η χάρις Του Θεού θα βοηθήσει, λίγο φιλότιμο, λίγο δουλειά, συνεργασία και αγάπη, όλοι μας, ως μια γροθιά, ένας λαός, ένα σώμα μια Εκκλησία”.

Χρόνια πολλά σε όλους! Χριστός Ανέστη αληθώς…!

_DSC0117

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer