Πραγματοποιήθηκε διάλεξη σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από την Αιμιλία Βουκελάτου, Νοσηλεύτρια του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου
Ενημέρωση για το bullying στα Σχολεία της Κεφαλονιάς
Κοινωνία
21/04/2015 | 10:00

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

Τα τραγικά περιστατικά των μαθητών που πέφτουν θύματα bullying (μετ. σχολικού εκφοβισμού) αυξάνονται διαρκώς στη χώρα μας.

Ο θάνατος του μικρού Αλεξ στη Βέροια, η “αυτοκτονία” του Βαγγέλη Γιακουμάκη στα Ιωάννινα και η πρόσφατη επίθεση της 22χρονης με μαχαίρι στη Σχολή ΟΑΕΔ στο Ρέντη αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα όχι μόνο έχει χτυπήσει την πόρτα μας αλλά δυστυχώς έχει… περάσει μέσα. Γι αυτό το λόγο, μόνο με την ευασθητοποίηση όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων θα μπορέσει να εξαλειφθεί αυτό το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, το Κέντρο Ημέρας Αργοστολίου διοργανώνει διημερίδα υπό την αιγίδα της ΚΕΔΗΚΕ με θέμα ” Η ανατομία του bullying και άλλων μορφών επιθετικότητας”. Το πρόγραμμα της ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα “Αντίοχου Ευαγγελάτου” στο Δημοτικό Θέατρο, με την πραγματοποίηση διάλεξης σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από την Αιμιλία Βουκελάτου, Νοσηλεύτρια του Κέντρου Ημέρας Ψυχικής Υγείας Αργοστολίου.

Η κα Βουκελάτου ξεκαθάρισε στα παιδιά ότι δεν είναι επίδειξη ανδρισμού ή ανωτερότητας η επιβολή σε βάρος ενός αδύναμου ατόμου και στάθηκε στις ευθύνες που βαραίνουν πρώτα εμάς τους μεγαλύτερους για τα κρούσματα που παρατηρούνται και εν συνεχεία τους θύτες που ασκούν εσκεμμένη και επαναλαμβανόμενη βία ή επιθετική συμπεριφορά στους συμμαθητές τους.

Τα παιδιά κλήθηκαν ακόμη να καταγράφουν τα συναισθήματα που θα ένιωθαν αν έπεφταν τα ίδια θύματα σχολικού εκφοβισμού μέσω μιας άσκησης, με τους περισσότερους να εκφράζουν την άποψη ότι θα αισθάνονταν θυμό και οργή. Η διημερίδα ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης με workshop για εκπαιδευτικούς/γονείς και εξειδικευμένες επιστημονικές διαλέξεις για το κοινό.

bulling (1) bulling (2) bulling (4) bulling (5) bulling (6) bulling (7) bulling (8)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer