Τα φορολογικά ζητήματα, καθώς επίσης και το Καταφύγιο Αστέγων στην Απερ Ντίτμαρς βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ακινήτων στην Αστόρια
Ενημέρωση για φορολογικά στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων της Αστόριας
 Ομογένεια
10/03/2015 | 10:05

Τα φορολογικά ζητήματα, καθώς επίσης και το Καταφύγιο Αστέγων στην Απερ Ντίτμαρς βρέθηκαν στο επίκεντρο της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Ελληνοαμερικανών Ακινήτων στην Αστόρια, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα ιδιόκτητα Γραφεία στην Αστόρια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεώργιος Κίτσιος επεσήμανε ότι κάθε χρόνο εν όψει της φορολογικής σεζόν διοργανώνουν ενημέρωση για τη φορολογία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά κεντρικός ομιλητής είναι ο Κυριάκος (Κρις Σκευάς).

Ο κ. Σκευάς ανέφερε ότι κατόπιν συνεννοήσεως με την ηγεσία του Συλλόγου θα επικεντρωθεί στην κλίμακα βάσει της οποίας φορολογούνται τα εισοδήματα των άγαμων, των εγγάμων με παιδιά που κάνουν κοινή φορολογική δήλωση και των εγγάμων που κάνουν ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και εστίασε την προσοχή του στο αφορολόγητο όριο το οποίο ανέρχεται στις $6.200 για τους άγαμους, στις $12.400 για τους άγαμους, ενώ τόνισε ότι το αφορολόγητο για ένα ζευγάρι με τρία παιδιά ανέρχεται στις $32.150.

Στη συνέχεια, μίλησε για τη φορολογία των εσόδων από την ακίνητη περιουσία και αναφέρθηκε στη νομοθεσία σχετικά με το Like Kind Exchanges, που παρέχει τη δυνατότητα στον πωλητή ενός ακινήτου στο διάστημα των έξι μηνών να αγοράσει ένα άλλο ακίνητο στην ίδια, είτε σε μεγαλύτερη τιμή από την τιμή της πώλησης του πρώτου, χωρίς να φορολογηθεί για την υπεραξία.

O κ. Σκευάς προέτρεψε τους ομογενείς πριν προβούν σε οποιαδήποτε κίνηση να συμβουλευτούν έναν ορκωτό λογιστή που είναι ειδήμων και είναι γνώστης του φορολογικού συστήματος των δύο χωρών.

Παράλληλα, συνέστησε στους ομογενείς πριν κληροδοτήσουν ένα ακίνητο στα παιδιά τους να αναθέσουν σε έναν εκτιμητή να εκτιμήσει την αξία του ακινήτου, διότι τα παιδιά θα παραλάβουν το δώρο με τη σημερινή αξία. Διευκρίνισε επίσης, ότι το αφορολόγητο όριο ανέρχεται στα $5.300.000 Οσον αφορά τις καταθέσεις και το εισόδημα από οικονομική δραστηριότητα στο εξωτερικό, υπογράμμισε ότι οι λογαριασμοί που υπερβαίνουν τις $10.000 πρέπει να δηλώνονται και μάλιστα εις διπλούν, την πρώτη στη Φορολογική Υπηρεσία και τη δεύτερη στο υπουργείο Αμυνας. Σχετικά με το παγκόσμιο εισόδημα εξαιρούνται της φορολογίας οι $97.000 και φορολογείται το υπόλοιπο. Οταν το εισόδημα είχε ήδη φορολογηθεί στην αλλοδαπή τότε ο φορολογούμενος παίρνει credits.

Η πολιτειακή βουλευτής της Αστόριας, Αραβέλλα Σιμωτά, αναφέρθηκε στη μήνυση εναντίον της αποφάσεως του Δήμου να μετατρέψει το ξενοδοχείο «West Way Motel» από προσωρινό καταφύγιο αστέγων σε μόνιμο καταφύγιο που θα στεγάσει 121 οικογένειες.

Η κ. Σιμωτά ενημέρωσε ότι έχουν ήδη καταθέσει τη μήνυση στο Δικαστήριο του Κουίνς, ότι η δικαστής εξετάζει την απόφαση και ότι λίαν συντόμως αναμένεται να αποφανθεί.

Ο Ρομπ Ηλιοδρομίτης αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Καταφύγιο και επεσήμανε ότι η κατάσταση είναι τραγική και ότι το κτίριο δεν πληροί τους όρους για την πυρασφάλεια και για τη λειτουργία του.

Ο επίτιμος πρόεδρος Γεώργιος Αλεξίου πρότεινε τη μετατροπή του ξενοδοχείου σε Γηροκομείο.

Αμέσως μετά την ομιλία ο πρόεδρος και ο επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου, Γεώργιος Κίτσιος και Γεώργιος Αλεξίου, αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στην απόφαση του Συλλόγου να ανακηρύξει Γυναίκα της Χρονιάς την Αναστασία (Στέιση) Σταθάτου. Ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά εξήραν την προσφορά της τιμωμένης.

Ο κ. Αλεξίου αναφέρθηκε στην προσφορά της τιμωμένης στον Σύλλογο και στην προετοιμασία του Γεύματος των Ευχαριστιών που προσφέρουν κάθε χρόνο στους άπορους Αστοριείς.

Η κ. Σταθάτου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της και τόνισε ότι η τιμή αυτή ανήκει σε κάθε γυναίκα που προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Σύλλογο και κατ’ επέκταση στην Ομογένεια.

Πηγή: “Εθνικός Κήρυκας”

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer