Μετά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας η Ενισχυτική Διδασκαλία στα γυμνάσια και στα λύκεια δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.
Ενισχυτική διδασκαλία…. Άλλη μια απάτη περί ισοδυνάμων της κυβέρνησης
Κοινωνία
10/02/2016 | 07:56

Μετά τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του Υπουργείου Παιδείας περί της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη (ΠΔΣ) και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα γυμνάσια και στα λύκεια δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, ενώ βρισκόμαστε ήδη στα μισά της σχολικής χρονιάς. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί θα την κάνει, επί της ουσίας αναποτελεσματική για χιλιάδες παιδιά που την έχουν ανάγκη, γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων και ειδικά τα παιδιά που σε 4 μήνες θα δώσουν Πανελλήνιες.
Πριν ακόμα ξεκινήσει η ΠΔΣ και Ενισχυτική ήδη τα σχολικά κέντρα ενισχυτικής διδασκαλίας μειώθηκαν. Μόνο στην Αττική ενώ αρχικά είχαν ορισθεί 81 σχολικά κέντρα, με νέα εγκύκλιο έμειναν 71. Ταυτόχρονα δεν λειτουργούν όλα τα αναγκαία τμήματα στα αντίστοιχα σχολικά κέντρα με την δικαιολογία ότι δεν επαρκούν τα χρήματα. Χαρακτηριστικά για τρεις μεγάλους Δήμους της Αν. Αττικής (Σπάτα-Αρτέμιδα, Ραφήνα-Πικέρμι, Μάκρη-Μαραθώνας), προβλέπεται να υπάρξει ενισχυτική μόνο στα σχολεία της Αρτέμιδας. Στη σεισμόπληκτη Κεφαλονιά η ΠΔΣ και η ενισχυτική καρκινοβατούν παντού.
Με αυτό το δεδομένο γίνεται πρακτικά αδύνατο να εγγραφούν όλοι οι μαθητές που έχουν πραγματική ανάγκη. Είναι τόσα λίγα τα κέντρα που τα παιδιά θα πρέπει να μετακινούνται από δήμο σε δήμο χρησιμοποιώντας συγκοινωνίες που πολλές φορές δεν υπάρχουν καν. Αυτές οι δυσκολίες προστίθενται σε ένα σκόπιμα υποβαθμισμένο θεσμό, καθώς η ενισχυτική τα τελευταία χρόνια ξεκινά από Πάσχα ή και καθόλου…
Το πραγματικό πρόσωπο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά. Οι προτάσεις τους περί ισοδυνάμων δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια φούσκα, στάχτη στα μάτια του λαού. Από τη μια η πολιτική τους οδηγεί το λαό στη φτώχεια και τα παιδιά του στην αμάθεια και από την άλλη βοηθά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους να ξελασπώσουν. Από τη μια κόβουν συντάξεις, επιβάλλουν φόρους στα λαϊκά νοικοκυριά και από την άλλη απαλλάσσουν από φόρους και πρόστιμα τα μονοπώλια.
Απαιτούμε να λειτουργήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία στα σχολεία της χώρας και στο Νομό μας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να είναι προσιτή για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Αργοστόλι 10/02/2016
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ
Ο Πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας
Γεωργόπουλος Διονύσης Ποταμιάνου Σοφία

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer