Η Εξισωτική Αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες - κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους
Επέκταση του δικαιώματος είσπραξης της Εξισωτικής Αποζημίωσης
Οικολογία
16/12/2014 | 21:13

Ο Ενιαίος Αγροτικός Συνεταιρισμός Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει ότι, δικαιούχοι της Εξισωτικής Αποζημίωσης από το έτος εφαρμογής 2013 και μετά μπορεί να είναι και οι αγρότες – κτηνοτρόφοι μέχρι 67 ετών, σύμφωνα με νέα Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ΚΥΑ 5319/154461, (ΦΕΚ  3346/Β/12.12.2014)   μετά τις αλλαγές των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Αναλυτικότερα, καθώς το ηλικιακό όριο για τη χορήγηση σύνταξης έχει αυξηθεί από το 65ο στο 67ο έτος της ηλικίας των ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α. και επειδή ήδη ο θεσμός της πρόωρης συνταξιοδότησης των αγροτών-κτηνοτρόφων  έχει επεκταθεί μέχρι το 67ο έτος της ηλικίας των, σε εκτέλεση των Μέτρων 211 και 212 του Άξονα 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2007−2013 προβλέπεται ότι, δικαιούχοι της Εξισωτικής Αποζημίωσης πλέον είναι ενήλικα άτομα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, ηλικίας μέχρι 65 ετών και δεν έχουν συνταξιοδοτηθεί από οποιοδήποτε ταμείο.

Από το έτος εφαρμογής 2013 και μετά ισχύει όριο ηλικίας 67 ετών, με τις ίδιες προϋποθέσεις.

Ως γνωστόν, η Εξισωτική Αποζημίωση αφορά στην παροχή ενίσχυσης προς τους αγρότες – κτηνοτρόφους των ορεινών περιοχών και τους μετακινούμενους κτηνοτρόφους, ως αντιστάθμιση για τα προβλήματα που τους δημιουργούν τα μόνιμα φυσικά μειονεκτήματα των περιοχών τους.
Για περισσότερες διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται καθημερινά στα γραφεία του Ενιαίου Αγροτικού Συνεταιρισμού στο Αργοστόλι.

Για τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κεφαλληνίας & Ιθάκης

Ανδρέας   Π.  Καλαφάτης, Πρόεδρος  Δ.Σ.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer