O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Βασίλης Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν σήμερα την Κεφαλονιά
Επί τάπητος η αντιπυρική περίοδος ενόψει καλοκαιριού
Κοινωνία
29/05/2015 | 17:10

Του Μιχάλη Ανδρεαδάκη

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Τάσος Μαυρόπουλος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος, Βασίλης Παπαγεωργίου επισκέφθηκαν σήμερα την Κεφαλονιά στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν στα Ιόνια Νησιά για την αντιπυρική περίοδο. Οι δύο άνδρες έφθασαν με ελικόπτερο στο νησί μας μετά την παρουσία τους στη Ζάκυνθο και μετείχαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μιλτιάδη Τετενέ.

Στη συνάντηση αυτή πήραν μέρος ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλληνίας/Ιθάκης, Παναγής Δρακουλόγκωνας, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Διονύσης Λυκούδης, ο Αντιδημάρχος Πολιτικής Προστασίας, Σπύρος Ματιάτος και ο Λιμενάρχης, Γιώργος Καλιτσουνάκης. Ο κ. Μαυρόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Τετενέ για την απόλυτη ετοιμότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αντιπυρική περίοδο και κατέγραψε τα υπάρχοντα προβλήματα που του έθεσαν οι αρχές και άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Τα ζητήματα αυτά έχουν να κάνουν φυσικά με την ελλιπή χρηματοδότηση λόγω της δύσκολης δημοσιονομικής κατάστασης, στην οποία βρίσκεται η χώρα μας αλλά και με το παράλογο θεσμικό πλαίσιο που ισχύει με αποτέλεσμα να προκύπτουν μεγάλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την υλοποίηση έργων.

Ειδικότερα, τέθηκαν στον Γενικό Γραμματέα τα κονδύλια που εκκρεμούν ακόμα να δοθούν στην Κεφαλονιά από την περίοδο των σεισμών και των πλημμυρών αλλά και η άδικη κατανομή των χρημάτων που έρχονται στο νησί μας για το κομμάτι της Πολιτικής Προστασίας σε σχέση με τα περισσότερα που προσφέρονται στην Κέρκυρα, δίχως να λαμβάνονται υπόψιν οι μορφολογικές ιδιαιτερότητες της Κεφαλονιάς και η παρουσία του Εθνικού Δρυμού του Αίνου. Στη συζήτηση που έγινε για επιμέρους έργα που ελοχεύει κίνδυνος για την ασφάλεια των τουριστών και των πολιτών, τέθηκε το θέμα της γέφυρας στη Σάμη, όπου εκκρεμεί από τον περασμένο Φεβρουάριο από την αρμόδια κτηματική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών η αποστολή ενός εγγράφου για να προχωρήσει η ανακατασκευή της αλλά και το ζήτημα του κεντρικού δρόμου στα Σαρλάτα που δεν έχει σταλεί ακόμα η κρατική χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του.

Από κει και πέρα, ο κ. Δρακουλόγκωνας και ο κ. Λυκούδης εξήραν το έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, επισημαίνοντας ότι όλοι εργάζονται με αυταπάρνηση και αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις, δίχως να έχουν όλα τα απαιτούμενα μέσα. Τα προβλήματα που χαρακτηρίζουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία τέθηκαν ενώπιον του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και ο Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που ακολούθησε με τα μέλη της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

pyrosbestikh (1) pyrosbestikh (2) pyrosbestikh (3) pyrosbestikh (4) pyrosbestikh (5) pyrosbestikh (6) pyrosbestikh (7) pyrosbestikh (8) pyrosbestikh (9) pyrosbestikh (10) pyrosbestikh (11) pyrosbestikh (13) pyrosbestikh (14) pyrosbestikh (15) pyrosbestikh (16) pyrosbestikh (17) pyrosbestikh (18) pyrosbestikh (19) pyrosbestikh (20) pyrosbestikh (22) pyrosbestikh (23) pyrosbestikh (24) pyrosbestikh (25) pyrosbestikh (26) pyrosbestikh (27) pyrosbestikh (28) pyrosbestikh (29) pyrosbestikh (30)

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer