Το κρουαζιερόπλοιο έφτασε στη Γένοβα όπου θα γίνει παλιοσίδερα.
Επιασε το τελευταίο του λιμάνι το Costa Concordia
Κοινωνία
27/07/2014 | 12:52

Στο λιμάνι της Γένοβας βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να επιβραδύνουν τις διαδικασίες. Σύμφωνα με προβλέψεις της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, το πλοίο θα πρέπει να προσεγγίσει την ειδικό βραχίονα του λιμένα που έχει επιλεγεί, όπου θα διαλυθεί, μέχρι τις 17.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Όπως αναφέρουν πηγές της διεύθυνσης του λιμανιού θα χρειαστεί περίπου μία ώρα έτσι ώστε το Concordia να δεθεί με τα οκτώ ρυμουλκά που θα συμβάλλουν, καθοριστικά, στην ασφαλή ολοκλήρωση του τελευταίου του αυτού ταξιδιού που διήρκησε τέσσερις ημέρες.

Το κρουαζιερόπλοιο ναυάγησε τον Ιανουάριο του 2012 στο νησί Τζίλιο και είχε ως αποτέλεσμα 32 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το απόγευμα της Κυριακής αναμένεται να μεταβεί στο λιμάνι της Γένοβας ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οποίος θα παρακολουθήσει το τέλος της διαδικασίας.

«Η επιχείρηση ανάκτησης του Concordia δεν ήταν εύκολη. Η Ιταλία την πραγματοποίησε, μια Ιταλία που -όταν προσπαθεί- είναι ικανή να κάνει τα πάντα, ακόμα και να μας εκπλήξει» είπε ο Ρέντσι.

Πηγή: iefimerida.gr/
eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer