Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό.
Επιτυχής ολοκλήρωση της Δράσης του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την ‘’Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό’’
e Gastronomie
30/06/2015 | 12:39

Σε συνέχεια της καταγραφής των τοπικών συνταγών και προϊόντων του Ιονίου, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, η οποία είχε ως στόχο την ανάδειξη της τοπικής κουζίνας και την ευρύτερη εφαρμογή της στα τοπικά εστιατόρια. Εν συντομία οι ενέργειες της Δράσης που απευθυνόταν σε τοπικούς εστιάτορες και γενικότερα επαγγελματίες του χώρου της εστίασης συμπεριελάμβανε:
– Μια σειρά εξειδικευμένων διαλέξεων (Θεωρία & Πρακτική), που πραγματοποιήθηκαν από 20 – 22 Μαρτίου 2015.
– Ενημερωτική ημερίδα αναφορικά με τα κριτήρια για την απονομή του Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας, η οποία υλοποιήθηκε στις 2 Απριλίου 2015
– Αξιολόγηση των εστιατορίων που συμμετείχαν στις εξειδικευμένες διαλέξεις προκειμένου για την Απονομή του Σήματος.
– Ημερίδα Απονομής Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας, η οποία υλοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου 2015.
Κρίνεται σκόπιμο να υπενθυμίσουμε ότι τα εστιατόρια που κατέχουν το Σήμα Επτανησιακής Κουζίνας ακολουθούν τις παραδοσιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα. Η δημιουργία του Σήματος αλλά και η υλοποίηση του συνόλου της Δράσης έγινε με τη συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας.
Απώτερος σκοπός και απόρροια των ανωτέρω ήταν η ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού ως μοχλού οικονομικής ανάπτυξης. Με τον όρο γαστρονομικός τουρισμός, αναφερόμαστε σε έναν εναλλακτικό τύπο διακοπών, όπου οι ταξιδιώτες, πέρα από την ανάγκη για ξεκούραση και αναψυχή, αναζητούν νέες εμπειρίες και μια βαθύτερη γνωριμία με τον τόπο και τους ανθρώπους μέσω της γαστρονομίας και της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας του εκάστοτε τόπου. Η Ελλάδα, ως χώρα με πλούσια παραγωγή σε πρώτες ύλες και αφθονία παραδοσιακών συνταγών, μπορεί να αναγάγει τον γαστρονομικό τουρισμό σε ισχυρό μοχλό πολιτιστικής και οικονομικής ανάπτυξης και να δώσει επαγγελματική διέξοδο σε πλήθος νέων ανθρώπων που θα μπορούσαν, μέσω ευφάνταστων συνδυασμών και τη χρήση νέων τεχνικών, να αξιοποιήσουν τα παραδοσιακά ελληνικά αγαθά για να γνωρίσουν τις ελληνικές γεύσεις στον υπόλοιπο κόσμο.
Το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων θέλοντας να ενισχύσει την προσπάθεια ανάδειξης του γαστρονομικού τουρισμού στα νησιά της Κεφαλονιάς, Ζακύνθου και Λευκάδας δημιούργησε ενημερωτικό υλικό (δίγλωσσο δίπτυχο φυλλάδιο) το οποίο διανεμήθηκε σε επαγγελματίες του χώρου της εστίασης και του τουρισμού. Σκοπός του φυλλαδίου αποτελεί η ανάδειξη και προώθηση της Τοπικής Επτανησιακής Διατροφής, ως αναπόσπαστο τμήμα της Μεσογειακής Διατροφής, που οι επισκέπτες των νησιών μας μπορούν να γευθούν στα πιστοποιημένα εστιατόρια ενισχύοντας τουριστικά και οικονομικά την περιοχή μας.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer