Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για περιοδείες μετά το Πάσχα και σε κεντρική θέση θα έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας
Ετοιμάζει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Ν.Δ. ο Μητσοτάκης
Πολιτική
04/05/2016 | 10:00

Μεγάλη έμφαση στο κυβερνητικό πρόγραμμά της δίνει η Νέα Δημοκρατία στην προσπάθειά της να αλλάξει και άλλο το κλίμα στην κοινωνία και να πείσει ότι πρέπει να στηριχθεί το κόμμα θετικά και να μην κερδίσει τις εκλογές μόνο λόγω της αρνητικής ψήφου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται για περιοδείες μετά το Πάσχα και σε κεντρική θέση θα έχει το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, η πρώτη εικόνα του δόθηκε στο 10ο συνέδριο του κόμματος, όπου και παρουσιάστηκαν οι πρώτες 25 προτάσεις, ανάμεσα σε 450 προτάσεις που κατατέθηκαν από τους εμπειρογνώμονες στις ομάδες εργασίας.

«Επιλέξαμε προτάσεις που δεν χρειάζονται λεφτά αλλά φέρνουν λεφτά και κυρίως να βρίσκονται στη λογική ‘‘να μην γκρεμίζουν το σύστημα’’» λένε κεντρικά στελέχη της ΝΔ, ενώ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης που έχει υπό την ευθύνη του την συγγραφή του προγράμματος ετοιμάζει και άλλες κινήσεις, όπως τη διεξαγωγή συνεδρίου με τη συμμετοχή κεντρικών στελεχών του ΕΛΚ, κ.α.

Ενδεικτικά από το πρόγραμμα της ΝΔ προβάλλεται ιδιαίτερα η καθιέρωση της αναγκαστικής γνωμοδότησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού για νομοσχέδια και τροπολογίες που αφορούν την αγορά, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή διατάξεων που εμποδίζουν τον ανταγωνισμό, πλήττοντας τους καταναλωτές, αλλά και η πρόταση για ξενόγλωσσα προπτυχιακά μαθήματα και θερινά σχολεία σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με δίδακτρα, με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο και την οικονομική ενίσχυση και αναβάθμιση των ιδρυμάτων.

Οι ομάδες εργασίας εργάζονται με στόχο να παραδώσουν μια εκδοχή του κυβερνητικού προγράμματος μέχρι τέλη Ιουνίου και μια δεύτερη πιο αναλυτική στα τέλη Ιουνίου, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα παρουσιαστεί στο σύνολό του το πρόγραμμα, πριν προκηρυχθούν εκλογές. Όμως, τμήματά του θα ανακοινωθούν ανάλογα με την επικαιρότητα και ενδεικτικά αναφέρουν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, ότι μετά τις γιορτές του Πάσχα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα για το μεταναστευτικό.

Ο Κ. Χατζηδάκης ξεκινάει διαβούλευση για το πρόγραμμα και προγραμματίζει να αρχίσει συναντήσεις με φορείς αμέσως μετά τις γιορτές. Επίσης από την Γραμματεία Προγράμματος θα οργανωθεί ηλεκτρονική διαβούλευση για διάφορα θέματα.

Παράλληλα, η ΝΔ θα διοργανώσει σε συνεργασία με το Λαϊκό Κόμμα Ημερίδα για καλές ευρωπαϊκές πρακτικές που μπορούν να μεταφερθούν στην Ελλάδα (σε διάφορους τομείς πολιτικής). Στην ημερίδα που θα γίνει τον Ιούνιο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι κομμάτων απ’ όλη την Ευρώπη.

Πηγή: newpost.gr

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer