Το e-kefalonia.net φέρνει στο φως το βίο του γέροντα που έζησε όλη του τη ζωή στο μοναστήρι στα Κηπούρια.
Ευσέβιος: 60 χρόνια μοναχικής ζωής στα Κηπούρια
Δημοφιλή
15/09/2014 | 10:55

Του Παναγή Φωκά
Γεννήθηκε το 1923 ο μοναχός Ευσέβιος, κατά κόσμο Ευάγγελος Κούτσης. Γιός του Βασίλειου Κούτση από τα Καμιναράτα είχε άλλα τρία αδέλφια. Ο μικρός Ευάγγελος ήταν από φτωχή οικογένεια. Δυο από τα αδέλφια του ξενιτεύτηκαν στην Αμερική. Ο Ευσέβιος από νεαρή ηλικία τάχθηκε να υπηρετήσει τον θεό. Έτσι σε πολύ μικρή ηλικία πήγε στο μοναστήρι στα Κηπούρια. Προσπάθησε να το οργανώσει, ολομόναχος, με τα πενιχρά έσοδα που είχε η μονή. Καλλιεργούσε αμπέλια και ελιές του μοναστηριού ώστε να έχει έσοδα. Ο ίδιος έκανε και οικοδομικές εργασίες ώστε το μοναστήρι να διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων.

eusevios
Πάντα φιλόξενος και υπομονετικός. Στους δεκάδες επισκέπτες προσκυνητές , που πήγαιναν να επισκεφθούν το μοναστήρι, πάντα θα τους κερνούσε καφέ και λουκούμι. Δεν δίσταζε μάλιστα να λέει ότι «έρχονται δύσκολα μελλούμενα χρόνια» .
Το τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο. Επικοινωνήσαμε, με τον κ. Κωνσταντίνο Κούτση (συγγενή του) ο οποίος μα τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες δεν μπορούσε ούτε καν να μιλήσει. Έφυγε πλήρης ημερών.

eusevios
Το επιβλητικό μοναστήρι στα Κηπούρια έχασε τον γέροντά του. Η ασκητική του μορφή μαγνήτιζε τους χιλιάδες προσκυνητές για περισσότερα από 60 χρόνια. Ήταν ο «φάρος» της πίστης για τη Παλική.
Καλό Παράδεισο γέροντα…

eusevios

eusevios

khpouria

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer