Όλοι τις λατρεύουμε και είναι το ανοιξιάτικο φρούτο που υπάρχει σε κάθε σπίτι!
Εύκολη μαρμελάδα φράουλα
Μαγειρική
21/04/2015 | 17:45

Η άνοιξη ήρθε και η φράουλες κάνουν τις πρώτες τους εμφανίσεις στους πάγκους των καταστημάτων! Όλοι τις λατρεύουμε και είναι το ανοιξιάτικο φρούτο που υπάρχει σε κάθε σπίτι!

Οι φράουλες αυτήν την περίοδο έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι το φρούτο της άνοιξης που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Παρακάτω μπορείτε να δείτε πώς να φτιάξετε πεντανόστιμη, σπιτική μαρμελάδα φράουλα με 3 μόνο υλικά!

ΥΛΙΚΑ:
1/2 κιλό φράουλες
300 γρ. μαύρη ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
(αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Πλύνετε καλά τις φράουλες, αφαιρέστε τα κοτσάνια και κόψτε τις στα δύο ή στα τέσσερα. Βάλτε τη μαύρη ζάχαρη από πάνω και αφήστε τις σκεπασμένες για περίπου πέντε ώρες μέχρι να βγάλουν τον κόκκινο ζωμό τους!

Σε μία κατσαρόλα βράστε τις φράουλες για 15 λεπτά και μετά αφήστε τις να ξεκουραστούν εντός ή εκτός ψυγείου για αρετές ώρες (ένα βράδυ)

Έπειτα ξαναβράστε τις φράουλες σας για 20 λεπτά ακόμα σε χαμηλή όμως φωτιά. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη αν κολλάει ελαφρά στο κουτάλι αλλά ταυτόχρονα έχει και τα υγρά της.

Ρίξτε το χυμό λεμονιού και αν θέλετε μπορείτε να εμπλουτίσετε τη γεύση με ένα μπαστουνάκι βανίλιας ή με λίγο κονιάκ.

Για να τη μοιράσετε σε βαζάκια, πρέπει πρώτα να τα αποστειρώσετε. Βάλτε τα στο φούρνο για 20 λεπτά και αμέσως μετά προσθέστε τη ζεστή μαρμελάδα. Σφραγίστε καλά με το καπάκι και γυρίστε το ανάποδα. Αφήστε τα έτσι μέχρι να κρυώσουν και μετά μπορείτε να τα αποθηκεύσετε!

 

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer