Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης ενημερώνει για τις τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις
Ε.Α.Σ.: Χωρίς πρόστιμο οι τροποποιητικές δηλώσεις για τις επιδοτήσεις
agrotes eforia
Οικολογία
23/08/2016 | 19:45

Ο Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης ενημερώνει ότι σύμφωνα με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων οι τροποποιητικές φορολογικές δηλώσεις για τις Αγροτικές Επιδοτήσεις, άνω του ορίου των 12.000€ ,του Οργανισμού του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (Υ.Α.Α.Τ.) θα υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο στην περίπτωση που οι σχετικές βεβαιώσεις εκδόθηκαν καθυστερημένα.

Συγκεκριμένα, κατά το προηγούμενο έτος (2015) και το τρέχον (2016), διαπιστώθηκε ότι ο Οργανισμός του Υ.Α.Α.Τ. κατέβαλε Αγροτικές Επιδοτήσεις μετά την καταληκτική ημερομηνία για την  εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος (δηλαδή 31.8.2015 και 18.7.2016 αντίστοιχα) γεγονός ανυπαίτιο, έκτακτο και απρόβλεπτο για τους φορολογούμενους το οποίο δεν ήταν δυνατό να προληφθεί ή να αποτραπεί ούτε για λόγους ανωτέρας βίας, καθιστώντας υπόχρεους (σύμφωνα με την ΠΟΛ 116/2015) όσους εισπράττουν Αγροτικές Επιδοτήσεις να προβούν σε υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Για περισσότερες διευκρινήσεις  οι Κεφαλλονίτες και Θιακοί  Παραγωγοί μπορούν να προσέρχονται στο πιστοποιημένο Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών (Κ.Ε.Α.) που λειτουργεί καθημερινά στο ιδιόκτητο κτιριακό συγκρότημα του Ε.Α.Σ. στο Αργοστόλι.

Από τον Ε.Α.Σ. Κεφαλληνίας & Ιθάκης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer