Έχει περάσει ένας χρόνος μετά τους καταστροφικούς σεισμούς και δεν έχει υπάρξει καμιά ουσιαστική επίλυση προβλήματος σε μια σειρά τομείς και υποδομές που έπληξε ο εγκέλαδος.
Ζητά Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση στο Ληξούρι
Πολιτική
01/02/2015 | 10:38

κ. Πρόεδρε,
Έχει περάσει ένας χρόνος μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που έπληξαν το νησί μας και κυρίως την περιοχή της Παλλικής. Στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει καμιά ουσιαστική επίλυση προβλήματος σε μια σειρά τομείς και υποδομές που έπληξε ο εγκέλαδος. Έτσι μέχρι σήμερα :
1. Δεν έχει σημειωθεί καμιά πρόοδος στην κατάρτιση των απαραίτητων μελετών και φυσικά δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα, για την αποκατάσταση σχολείων, των δημοσίων και δημοτικών υποδομών, του οδικού δικτύου (κεντρικού-επαρχιακού και αγροτικού), των πολιτιστικών υποδομών, των νεκροταφείων κλπ. Ιδιαίτερα για τα σχολεία δεν γίνεται καμιά συζήτηση για την κατασκευή των πέντε νέων ασφαλών σύγχρονων και επαρκών σχολείων που έχουν προγραμματιστεί εδώ και πολλά χρόνια και ειδικά στο Ληξούρι που όλα σχεδόν τα σχολεία λειτουργούν σε «προκάτ» εγκαταστάσεις.
2. Δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο και δεν έχει δοθεί καμία προτεραιότητα για τις οικογένειες που τα σπίτια τους έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα, κυρίως των εργατικών κατοικιών Ληξουρίου, καθώς επίσης δεν έχουν ληφθεί μέτρα για την διασφάλιση της στέγασης – χρηματοδότησης – θέρμανσης για όλους τους πληγέντες.
3. Δεν έχει προχωρήσει η κατεδάφιση των κατοικιών και κτιρίων που έχουν κριθεί ακατάλληλα, και δεν έχει υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση για την αποκατάσταση τους.
4. Δεν έχουν επιλυθεί πολύ βασικά ζητήματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των πολιτών που επλήγησαν. Μόνο το 1/3 των αδειών έχουν εκδοθεί λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού στο ΤΑΣ. Το κρατικό τιμολόγιο είναι κατά 20-25% κάτω από την πραγματική αξία, το 20% του άτοκου Δανείου δεν δίνεται από τις τράπεζες, δεν υπάρχει υπόλογος από το ΤΑΣ για πληρωμές που ας σημειωθεί ότι λόγω επιστροφής των χρημάτων, δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ το Γενάρη και δεν προβλέπεται να δοθεί ούτε το Φλεβάρη κ.α.
5. Δεν έχει προχωρήσει η αλλαγή και η επέκταση του δικτύου ύδρευσης αλλά και η αναβάθμιση και επέκταση του Βιολογικού στην Παλλική.
Την ίδια ώρα που έχουν «παγώσει» όλα τα παραπάνω, σαν Δημοτική Αρχή ( ΝΔ) σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή (ΣΥΡΙΖΑ) προωθείτε με αποφάσεις και γρήγορες διαδικασίες, χρηματοδοτήσεις και έργα που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων .
Ιδιαιτέρα επιβαρυντικές είναι οι αποφάσεις σας ως Δημοτική Αρχή, να επιβάλατε εκ νέου τροφεία 60 ευρώ στους Παιδικούς Σταθμούς για τα νέα ζευγάρια της Παλλικής, να επιβάλετε ξανά το τέλος άντλησης λυμάτων στους κατοίκους της Παλλικής που είχε καταργηθεί, να καταργήσατε την έκπτωση 50% για τους κοινόχρηστους χώρους που πληρώνουν οι μικροί επαγγελματίες κ.α.
Σημαντικό επίσης είναι, ότι ούτε ως Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και η προηγούμενη συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) καθώς και η σημερινή (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), δεν έχουν δεσμευθεί στα απαραίτητα μέτρα για τους σεισμόπληκτους μαθητές, που εκτός των άλλων συμπεριλαμβάνεται και η ισχύς της περσινής ρύθμισης της ποσόστωσης για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ για τους κεφαλλονίτες μαθητές της Β΄και Γ΄ Λυκείου.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση απαιτούμε τώρα μέτρα αντισεισμικής προστασίας και θωράκισης, πλήρη αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και πλήρης αποζημίωση των πληγέντων. Τα παραπάνω προβλήματα είναι αποτελέσματα της πολιτικής κυβέρνησης – Ε.Ε. που προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου με νέες επιδοτήσεις και κίνητρα, θάβουν τις λαϊκές ανάγκες. Χρειάζεται άλλη πολιτική κατεύθυνση, που στα επίκεντρο θα βάζει το λαό και τις ανάγκες του.
Για τους λόγους αυτούς:
Η Λαϊκή Συσπείρωση ζητά να γίνει ΑΜΕΣΗ και κατεπείγουσα σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου στο ΛΗΞΟΥΡΙ με μοναδικό ΘΕΜΑ : «την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ένα χρόνο μετά τους σεισμούς και την άμεση λήψη όλων των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών». Αργοστόλι 31 Γενάρη 2015
Για την Λαϊκή Συσπείρωση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Νίκος Γκισγκίνης, Γιάννης Κουρούκλης

eKefalonia
eKefalonia
eKefalonia
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Anassa Clothing Γυναικεια Ρουχα
Real Estate Kefalonia
Kefalonia Transfer